Main Content

Arsenal si vyhliadol posilu do útoku v Serii A

sobota, 30. júl 2016 15:28 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal si vyhliadol posilu do útoku v Serii A
Arsenal si vyhliadol posilu do útoku v Serii A | zdroj: © TASR

Nekonečný príbeh okolo londýnskeho Arsenalu a hľadaní spoľahlivého strelca by mohol konečne nabrať šťastný koniec. Vedenie „The Gunners“ si potencionálnu posilu vyhliadlo v talianskom Juventuse, informuje denník La Gazzetta dello Sport.

Od roku 2010 vystriedal Mario Mandžukič kluby ako Dinamo Záhreb, Wolfsburg, Bayern Mníchov, Atlético Madrid a aktuálne háji farby Juventusu Turín. Chladnokrvný a často problémový futbalista patrí dlhé roky medzi najlepších útočníkov, čo dokazoval v každom jednom pôsobisku.

Jeho príbeh naplno začal v roku 2007, kedy 21-ročného strelca kúpil chorvátsky gigant Dinamo Záhreb. V rodnom Chorvátsku sa však dlho nezdržal a v roku 2010 sa odsťahoval do Nemecka, kde mal svojím nadaním prispieť ofenzíve Wolfsburgu. 60 zápasov, 20 gólov a bojovný herný štýl. Tieto štatistiky presvedčili Bayern Mníchov, aby za vtedy 26-ročného útočníka zaplatil 13 miliónov eur.

V Allianz Aréne sa za dve sezóny stala z Mandžukiča uznávaná hviezda, no po hádkach s trénerom a nezhodách s vedením sa v lete 2014 rozhodol opustiť Mníchov v prospech Atlética Madrid, ktoré „vysolilo“ za chorvátskeho reprezentanta 22 miliónov eur. Pod taktovkou Simeoneho odohral Mandžukič prakticky kompletnú sezónu. V 43 zápasoch strelil Mario slušných 20 gólov, no to bolo všetko, čo stihol predviesť v La Lige.

Minulé leto ho ako novú posilu predstavil taliansky majster z Turína, ktorý zaň do Madridu poslal 19 miliónov eur. V Serii A boli pre Maria podmienky ako vyšité, no už 30-ročný útočník sa počas sezóny zmohol len na 13 gólov.

Prelietavý systém Mandžukiča pravdepodobne bude pokračovať, keďže Juventus vynaložil astronomických 90 miliónov eur na kúpu Gonzala Higuaina a okrem neho sú v kádri aj Dybala a Simone Zaza. Aj keď turínsky gigant preferuje hru na dvoch útočníkov, vzhľadom na vyššie spomenuté mená sa očakáva spolupráca argentínskeho dua.

Taliansky plátok La Gazzetta Dello Sport tak okamžite informovala, že o služby  silového útočníka usiluje Arsenal Londýn, ktorý bol úhlavným rivalom Juventusu v boji o Higuaina. Na Emirates Stadium už dlho hľadajú konkurenciu  pre Girouda a ak by sa ňou v najbližších dňoch mal stať Mario Mandžukič, fanúšikovia Arsenalu by konečne mohli byť pokojnejší.