Main Content

Veľký slovenský stopérsky talent odchádza zo Sampdorie do Serie B

piatok, 29. júl 2016 12:17 | Autor: Filip Chudý

Veľký slovenský stopérsky talent odchádza zo Sampdorie do Serie B
Veľký slovenský stopérsky talent odchádza zo Sampdorie do Serie B | zdroj: © TASR

Zaznamenali sme ďalší letný prestup talentovaného slovenského futbalistu. Tentoraz veľmi nádejného stopéra, ktorý sa nedostal veľa šancí v Sampdorii Janov, preto ide skúsiť šťastie do Serie B.

Člen základnej zostavy bývalej úspešnej reprezentácie Slovenska do 17 rokov, ktorá si zahrala na domácich ME aj na MS v SAE, Atila Varga, mení v lete klub. Zo Sampdorie Janov odchádza na hosťovanie do druholigovej Latiny Calcio.

Prechod nášho nádejného 20-ročného stopéra do Latiny je výsledkom novej spolupráce tohto klubu so Sampdoriou. Ako sa píše na uslatinacalcio.it, spolu s Vargom odchádzajú zo Sampdorie do Latiny aj Michele Rocca, Alessandro De Vitis a Gabriele Rolando.

Tento odchovanec Michaloviec v minulosti pôsobil aj v Juventuse Turín. No v seniorskom futbale sa ešte nepresadil, preto mu môže toho hosťovanie v druhej najvyššej talianskej súťaži pomôcť. V budúcej sezóne by sme tak v prvom mužstve Sampdorie mali mať dvoch futbalistov. Dávida Ivana, ktorý je už pravidelný člen základnej zostavy, a Milana Škriniara, ktorý na svoju šancu stále čaká.