Main Content

Francúzsky útočník mieri do Barcelony. Kataláncov bude stáť 25 miliónov eur

pondelok, 25. júl 2016 12:14 | Autor: Timotej Gašper

Francúzsky útočník mieri do Barcelony. Kataláncov bude stáť 25 miliónov eur
Francúzsky útočník mieri do Barcelony. Kataláncov bude stáť 25 miliónov eur | zdroj: © TASR

FC Barcelona priviedla toto leto už štyri posily, no podľa posledných správ je veľmi blízko zisku hviezdneho Francúza, ktorý prostredie La Ligy pozná veľmi dobre.

André Gomes, Samuel Umtiti, Lucas Digne a Denis Suaréz. Barca sa posilnila v obrane aj v zálohe, no stále postrádala posilu do ofenzívny. Teraz je podľa denníku Sport veľmi blízko k podpisu zmluvy s hviezdou Sevilly, Kevinom Gameirom.

Kevin s futbalom začínal vo francúzskom Štrasburgu, odkiaľ v roku 2008 odišiel do Lorientu, kde dokázal v troch sezónach nastrieľať pekných 56 gólov. Ako 23 ročného nadaného zakončovateľa si ho vyhliadlo PSG, ktoré v tej dobe len pomaly skladalo svoj hviezdny mančaft. Keď už ale projekt Paríž Saint-Germain bežal na plné obrátky, pri silnej konkurencii sa Gameiro stal nepotrebným a zvolil tak odchod, aby reštartoval svoju kariéru.

V lete 2013 mu útočisko ponúkla Sevilla, ktorá za vtedy 26-ročného Francúza zaplatila 7,5 milióna eur. Kevinovi plány s reštartom kariéry vyšli veľmi dobre, keďže v klube si získal rešpekt, vykopal si miesto v základnej zostave a dlhodobo je aj v kvalitnej forme, čo potvrdzuje 67 gólov v 145 dueloch.

Počas minulého ročníka sa 29-ročný útočník prezentoval 16 gólmi v lige a vo všetkých súťažiach ich dokázal nastrieľať o trinásť viac. Bývalý strelec PSG či Lorientu je nepochybne v životnej forme, čo neuniklo vedeniu FC Barcelony.

Tréner Enrique by určite privítal ďalšieho útočníka, ktorý by poslušne kryl chrbát galaktickému triu MSN. Ak by sa Kevin rozhodol pre prestup na Camp Nou, musel by sa žiaľbohu viac stotožniť s lavičkou ako s trávnikom. Pre mnoho hráčov je však pôsobenie v kluboch ako Real či Barcelona snom, čo môže v Gameirovom rozhodnutí zahrať veľkú rolu.

Podľa plátku Sport je už celá dohoda uzavretá a na dokončenie prestupu chýbajú len malé detaily, ktoré chcú obe kluby vyriešiť v najbližších dňoch a Kevin Gameiro by sa tak piatou posilou FC Barcelona mohol stať už do piatku. Odhadovaná prestupová čiastka je 25 miliónov eur.