Main Content

Takto by mohla vyzerať zostava Juventusu Turín v novej sezóne

nedeľa, 24. júl 2016 12:57 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať zostava Juventusu Turín v novej sezóne
Takto by mohla vyzerať zostava Juventusu Turín v novej sezóne | zdroj: © TASR

Turínsky klub zbrojí ako o život a predstavuje príchod jednej hviezdy za druhou. Ak Juventus naplní všetky prestupové ciele a plány, jedenástka „starej dámy“ bude od nového ročníka vyzerať veľmi zaujímavo.

Od krízy a zostupu do nižšej súťaže prešlo už veľa rokov a Juventus je opäť na futbalovom Olympe. Tréneri Conte aj Allegri odviedli kus práce a z turínskeho klubu spravili svetového giganta. Aj keď je talianska Serie A podceňovaná, Juventus ju dokázal vyhrať päťkrát v rade a pred dvoma rokmi sa prebojoval až do finále Ligy majstrov. S nasledujúcou zostavou prišiel portál thesportbible.com.

Za výkony, samozrejme, môže dobre poskladaná zostava, ktorá je sformovaná z mladých pušiek a tiež skúsených matadorov. V bráne je už dlhé roky neohrozenou jednotkou velikán Gigi Buffon a inak by tomu nemalo byť až do roku 2018.

Klub z Juventus Stadium sa pýši veľmi kvalitnou a prepracovanou defenzívou, na ktorej si už vylámali zuby aj tí najlepší útočníci. Kostra defenzívy je totožná s obranou talianskej reprezentácie, kde si roky svetovú úroveň drží duo Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini. K spomínaným dvom skalám sa od nového ročníka pridá aj niekdajší zadák Bayernu Mníchov, Medhi Benatia, ktorý prichádza na ročné hosťovanie.

Taliansky majster zvykne hrať v rozostavení 3-5-2, čo by nemalo byť výnimkou  ani v nasledujúcom ročníku. Na kraj päťčlennej zálohy sa s najväčšou pravdepodobnosťou postavia veľmi skúsení lišiaci Dani Alves a Patrice Evra. Kým Evra má v Juventuse už čo-to odohrané, barcelonskej legende patrí v kádri „zebier“ post nováčika. Obaja majú dlhoročné skúsenosti a aj napriek pokročilému futbalovému veku majú istotne stále čo ponúknuť.

Stred poľa sa v novej sezóne bude musieť zaobísť bez Paula Pogbu, ktorý je už podľa médií jednou nohou v Manchestri alebo v Reale Madrid. Vedenie sa však kvalitne posilnilo a z konkurenčného AS Rím dotiahlo motor menom Miralem Pjanič. Defenzívne starosti by mal riešiť nemecký tank Sami Khedira spolu s Hernanesom.

Paulo Dybala, Mario Mandžukič a Simone Zaza. Toto trio sa v minulom ročníku staralo o ofenzívnu silu Juventusu, ktorá bola mimoriadne úderná. Zaujal najmä mladý Dybala, ktorému by už čoskoro mal robiť parťáka hviezdny Gonzalo Higuain, ktorý je podľa všetkého blízko prestupu do Juve.

Okrem základnej zostavy však netreba zabúdať na lavičku, kde na svoje šance budú vyčkávať mená ako Rugani, Barzagli, Alex Sandro, Mario Lemina, Sturaro, Pereyra či Mandžukič a Zaza.