Main Content

Talent Borussie Dortmund na roztrhanie. Budí veľký záujem v Premier League

nedeľa, 24. júl 2016 12:42 | Autor: Timotej Gašper

Talent Borussie Dortmund na roztrhanie. Budí veľký záujem v Premier League
Talent Borussie Dortmund na roztrhanie. Budí veľký záujem v Premier League | zdroj: © TASR

Nemecký plátok Bild prišiel len nedávno so správou, podľa ktorej sa BVB snaží udržať si mladého obrancu, no volanie Premier League zrejme nakoniec zvíťazí.

Ginter sa narodil aj futbalovo vyrastal vo Freiburgu, odkiaľ ho v lete 2014 za 10 miliónov eur odkúpila Borussia Dortmund. Stále len 22-ročný defenzívny univerzál však v Signal Iduna Parku nedostáva príliš veľa priestoru a tak sa začalo špekulovať o jeho možnom odchode.

Rovných 60 zápasov za 2 sezóny, to síce nie sú zlé čísla, no mladý futbalista kvalít Gintera by mal hrávať pravidelne. V Dortmunde Matthias dostal perfektnú školu od skúsenejších matadorov ako Hummels, Sokratis či Piszczek.

Rodák z Freiburgu dokáže hrávať takmer po celej obrannej línii a taktiež v pozícii defenzívneho štítu. Na obe tieto miesta tréner Tuchel priviedol počas leta viacero futbalistov, čo opäť znižuje šance pre Gintera.

Plátok Bild tak informuje o tom, že nevýrazný, no spoľahlivý futbalista by mohol zamieriť do Anglicka, kde sa o jeho podpis usiluje hneď niekoľko mančaftov.

Medzi popredných záujemcov sa radí West Ham United, ktorý po minulej skvelej sezóne plánuje pokračovať v stabilne kvalitných výkonoch. Okrem „kladivárov“ má o 22-očného nemeckého reprezentanta záujem aj Tottenham Hotspur, no najväčšia porcia pozornosti istotne patrí Arsenalu Londýn, ktorý je podľa dostupných informácií najbližšie k podpisu futbalistu Borussie Dortmund.

„The Gunners“ radi zapájajú do herného procesu mladých a nadaných hráčov, medzi ktorých Ginter určite patrí. Arsene Wenger by rád znova útočil na titul, na čo mu ale treba nepriepustnú defenzívu, ktorá by s príchodom posily z Nemecka výrazne nabrala na kvalite.

Aktuálna trhová cena činí 13 miliónov eur, no v prípade odchodu zo Signal Iduna Parku by si záujemca o Ginterove služby musel pripraviť minimálne o 5 miliónov eur viac.