Main Content

Eurosport: Mahrez opúšťa Leicester City!

sobota, 23. júl 2016 15:15 | Autor: Timotej Gašper

Eurosport: Mahrez opúšťa Leicester City!
Eurosport: Mahrez opúšťa Leicester City! | zdroj: © TASR

Ďalší člen majstrovskej zostavy Leicestru City je na odchode. Riyad Mahrez sa podľa posledných informácií sa už v najbližších dňoch stane novou a len druhou výraznou posilou klubu z Emirates Stadium.

Mahrezov futbalový príbeh začal v malom, no známom francúzskom klube Le Havre, kde do roku 2011 hrával za B-tím. Počas troch sezón v „áčku“ si alžírsky reprezentant piloval svoje technické nadanie a skvelú hernú víziu. Po sérií kvalitných výkonov sa v zime 2014 stal Mahrez prestupovým cieľom číslo jedna pre ešte vtedy druholigový Leicester City.

Na konci sezóny 13/14 sa „The Foxes“ už aj s Mahrezom tešili senzačnému víťazstvu Championship a mierili si to medzi ostrovnú futbalovú elitu. Prvý ročník v Premier League dopadol pre nováčika dá sa povedať dobre, pretože sa dokázal udržať v najvyššej súťaži.

Príbeh klubu z King Power Stadium z minulej sezóny pozná azda každý, no cesta za titulom by mohla dopadnúť oveľa horšie, ak by v kádri nebol hviezdny kanonier Riyad Mahrez. Ofenzívny kúzelník sa s bilanciou 17+11 stal najviac bodovým hráčom ligy a začal vzbudzovať pozornosť tých najväčších klubov.

Mahrez však na vlnu špekulácií zareagoval veľmi trefne ešte len chvíľu po sezóne, kedy všetky dohady o jeho odchode odmietol a prisľúbil vernosť fanúšikom a tiež klubu.

Teraz, pár týždňov po jeho vyhlásení sa špekulácie vrátili. Francúzska verzia Eurosportu tvrdí, že Leicester prijal ponuku Arsenalu vo výške 50 miliónov eur a dokonca už prebehli aj prvotné rokovania medzi vedením „The Gunners“ a agentom alžírskej megahviezdy.

Len nedávno King Power Stadium opustil robustný defenzívny tank N´Golo Kanté, no vyzerá to tak, že z hviezdneho tria Mahrez-Vardy-Kanté ostane v kádri pre budúcu sezónu len britský útočník Jamie Vardy, ktorý bol taktiež spájaný s odchodom do Arsenalu Londýn.