Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Pondeľňajšie zápasy (II.)

nedeľa, 22. máj 2011 20:24 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Pondeľňajšie zápasy (II.)
Analýza zápasov Roland Garros: Pondeľňajšie zápasy (II.) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Prinášame vám analýzu k II. hraciemu dňu v poradí druhého tohtoročného grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži. Do bojov prvého kola zasiahne v pondelok aj favorizovaný Novak Djokovič.

Thiemo de Bakker (71-NLD) – Novak Djokovič (2-SRB)
Štart: pondelok, 23. mája, nie pred 12:30

Svetová dvojka Novak Djokovič vyzve na súboj Holanďana Thiema de Bakkera. O víťazovi snáď netreba pochybovať, otázkou by mal byť počet gemov.

Thiemo de Bakker je známy predovšetkým vďaka svojmu podaniu, ktoré patrí medzi jeho najsilnejšie stránky. Na druhej strane však bude stáť jeden z najlepších hráčov na prijme, Srb, Novak Djokovič. Jeho prijímacie kvality ďaleko prevyšujú de Bakkerov servis. Navyše, hrá sa na antuke, čo by mohlo byť plus pre Djokoviča. Pre 193 cm vysokého Holanďana nehrá ani súčasná forma. Naposledy prehral s Volandrim 1:6, 2:6 na turnaji v Ríme. Dieru do sveta neurobil ani v Madride, hoci v druhom kole zdolal po zranení vracajúceho sa Juana Carlosa Ferrera 2:1. Tipujeme, že de Bakker nepredá kožu lacno a uhrá aspoň 8 gemov.

Náš tip: V zápase bude nad 25,5 gemu (1,80)


Tomáš Berdych (6-CZE) - Stéphane Robert (Q, 140-FRA)
Štart: pondelok, 23. mája, nie pred 12:30

Český tenista Tomáš Berdych nastúpi na svoj prvý zápas na French Open proti kvalifikantovi Stéphanovi Robertovi. Papierové prognózy vravia pre Čecha.

Berdych si na poslednom turnaji v Nice zahral semifinále, kde podľahol Nicolasovi Almagrovi 0:2 na sety. Robert naposledy prešiel sitom kvalifikácie a týždeň pred tým hral štvrťfinále na challangri v Bordeaux. Tam vypadol Horaciovi Zeballosovi (3:6, 4:6). Hoci bude mať Robert za chrbtom podporu domáceho publika, neočakávame že by mohol zobrať Berdychovi set a český tenista by mal zvládnuť po jednom brejku v každom sete. Nemal by sa tak opakovať dnešný prípad, keď Gensse uchmatol Wawrinkovi prvý set. Aj skúsenosti vravia pre Berdycha, hoci Robert už má 30 rokov.

Náš tip: V zápase bude pod 30,5 gemu (1,80)

Alex Bogomolov (84-USA) – Marcel Granollers (47-ESP)
Štart: pondelok, 23. mája, nie pred 17:00

Vo večernej časti programu nastúpia Marcel Granollers zo Španielska proti Alexovi Bogomolovovi. Favoritom je 47. hráč sveta Granollers.

Hoci Granollers prehral všetky tri duely na nedávno skončenom Svetovom pohári družstiev (proti Južnému, Troickemu a Mayerovi), mal by byť v dnešnom zápase v roli favorita. Alex Bogomolov má v nohách finále challangru v Prahe, kde vzdal Lukášovi Rosolovi za stavu 6:7, 2:5 a kvalifikačné kolá tohto turnaja. Zaujímavé je, že prehral posledný zápas proti Stevovi Darcisovi, ale na základe odhlásenia sa mu bola pridelené miesto LL. Pre oboch to bude prvý vzájomný zápas. Antuka by však mala viac sedieť Španielovi, servis tiež hovorí pre neho.

Náš tip: Marcel Granollers vyhrá v hendikepe -5,5 (1,90)