Main Content

Conteho príchod je šancou pre nechcených, využijú ju?

utorok, 19. júl 2016 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Conteho príchod je šancou pre nechcených, využijú ju?
Conteho príchod je šancou pre nechcených, využijú ju? | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea vstúpi do nového ročníka s novým trénerom. Hlavným koučom The Blues sa stal energický Talian Antonio Conte, ktorý je odhodlaný vrátiť majstra Anglicka z roku 2015 na víťaznú cestu. Príchod nového trénera neznamená len zmenu herného štýlu a príchod nových posíl, ale taktiež veľkú šancu pre aktuálnych hráčov CFC.

Chelsea patrí medzi mužstvá, ktoré majú ročne na hosťovaniach desiatky futbalistov a často krát kluboví šéfovia poriadne ani nevedia, ako kvalitných futbalistov poslali na sezónu preč.  Tím zo Stamford Bridge má vo svojom kádri niekoľko hráčov, ktorí rozhodne majú kvalitu na to, aby boli členmi prvého tímu, pričom v minulých sezónach buď cestovali po hosťovaniach alebo vysedávali na lavičke náhradníkov.

Vo veľkom sa hovorí hlavne o trojici Loic Rémy, Juan Cuadrado  a Victor Moses. Prvý menovaný Francúz bol jednou z útočných možností Josého Mourinha a Guusa Hiddinka v minulom ročníku, popri Costovi, Falcaovi či dokonca Patovi ale dostával len zlomok šancí. Bol lavičkový hráč, ktorý sa na ihrisko dostával len na niekoľko minút.

Bývalý zakončovateľ Olympiqueu Marseille či Queens Park Rangers verí, že príchod nového trénera môže preňho znamenať nový štart. Oficiálnej stránke CFC povedal: „Som rád, že som späť a je veľmi dôležité, že nemám žiadne zdravotné problémy. Príprava je veľmi dôležitá, cítim sa dobre, no už je to nejaký čas, odkedy som hral. Posledný rok bol pre mňa ťažký, pretože som mal veľa zranení. Toto je však ďalšia kapitola. Verím, že sa mi zranenia budú vyhýbať a zažijem lepšiu sezónu.“

Rémy pokračoval: „Všetci hráči chcú byť zapojení v novom projekte a neexistuje dôvod, prečo by sme neboli na prvý zápas sezóny pripravení. Pod Contem máme veľmi intenzívne tréningové jednotky. Je to veľmi taktické, čo je pre nás dobré. Hráči si užívajú prácu s novým manažérom.“

Francúz, ktorý nebol v nominácii Les Bleus na domáce Euro pevne verí, že môže byť súčasťou prvého tímu Chelsea v nasledujúcom ročníku. Pozícia Diega Costu ako prvého útočníka nie je úplne najistejšia, navyše, o posilách do ofenzívy sa v súvislosti s Modrými príliš nehovorí. Čo sa týka Juana Cuadrada, Antonio Conte už viackrát naznačil, že je veľmi rád, že je späť z hosťovania v Juventuse Turín, a že s ním na nasledujúcu sezónu ráta. Kolumbijčan odohral výborný ročník v Turíne, kde sa tešil zo zisku majstrovského titulu a talianskeho pohára.

Posledný menovaný, nigérijský reprezentant Victor Moses, je taktiež odhodlaný bojovať o miesto v zostave. Muž, ktorý naposledy hosťoval v anglickom Stoke City je dobre stavaný, fyzicky zdatný, má kvalitnú techniku a disponuje dostatočnou rýchlosťou. José Mourinho s ním však nerátal a Guus Hiddink ho v polovici ročníka z hosťovania nestiahol. Príchod Conteho môže byť pre Mosesa, ktorý v drese Potters podával výborné výkony novou šancou, a Chelsea v ňom môže nájsť posilu, za ktorú nemusí toto leto  zaplatiť ani pencu.