Main Content

Gonzalo Higuain najlepšie plateným hráčom sveta?

piatok, 15. júl 2016 10:57 | Autor: Timotej Gašper

Gonzalo Higuain najlepšie plateným hráčom sveta?
Gonzalo Higuain najlepšie plateným hráčom sveta? | zdroj: © TASR

Argentínsky útočník Gonzalo Huguaín sa možno už čoskoro stane najlepšie plateným hráčom zemegule a výrazne prevýši platy Messiho či Ronalda.

Higuain už roky patrí k útočnej extratriede či na klubovej, alebo na reprezentačnej úrovni. Po rokoch v Reale Madrid si zvolil odchod do Talianska, kde sa z neho v Neapole stal najväčší ťahúň mužstva. Cena za argentínsku hviezdu rapídne stúpla po minulej sezóne, v ktorej nasúkal ohromných 36 gólov a s obrovským rozdielom vyhral cenu kráľa strelcov Seria A.

Aj keď Neapol má svoju tradíciu a dlhé roky patrí k talianskej špičke, ani góly Higuaina ho neposunú o level vyššie. Skrátka, pod sopkou Vezuv sa „El Pipita“ už nemá kam posunúť. Vzhľadom na všetky tieto fakty sa začalo búrlivo špekulovať, kde bude Gonzalo predvádzať svoj inštinkt zabijaka v budúcej sezóne.

Do úvahy spadala Premier League aj Ligue 1, kde sa o 28 ročného zakončovateľa bili popredné celky. Správa spred pár dní však všetkým vyrazila dych. Podľa portálu TheSportBible.com sa v Číne nachádza klub, ktorý je ochotný argentínskemu hráčovi zaplatiť ročne 50 miliónov eur.

Ak by Gonzalo na túto ponuku kývol, stal by sa nekompromisne najlepšie plateným futbalistom sveta. Čínske kluby už dlhšie dokazujú svoju finančnú silu podpismi hráčov ako Hulk, Ramires či Graziano Pellé. Platiť Higuaina by však bolo o niečom inom, pretože v prípade, žeby sa neapolská „9“ rozhodla pre prestup do Číny, by jeho príjem vyzeral nasledovne:

Za rok: 50 miliónov eur
Za mesiac: 4,1 milióna eur
Za týždeň: 650 tisíc eur
Za deň: 92 tisíc eur
Za hodinu: 3,8 tisíc eur
Za minútu: 63 eur

Aj keď si fanúšikovia z východného kontinentu možno už mydlia ruky, je to asi zbytočné, keďže Higuain prežíva najlepšie roky v kariére a je vo vynikajúcej forme, ktorá ho môže dostať napríklad aj do Arsenalu Londýn či Parížu SG.