Main Content

Juventus chcel Škrtela, napokon získal stopéra z Bayernu Mníchov

piatok, 15. júl 2016 09:52 | Autor: Timotej Gašper

Juventus chcel Škrtela, napokon získal stopéra z Bayernu Mníchov
Juventus chcel Škrtela, napokon získal stopéra z Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Taliansky gigant len včera popoludní oznámil príchod ďalšej veľmi výraznej posily do obrany, ktorú získal z kádru Bayernu Mníchov.

Medhi Benatia je francúzsky rodák reprezentujúci Maroko, kde už dlhšie figuruje s kapitánskou páskou ako najväčšia autorita mužstva. Futbalovú kariéru začal nadaný stopér v slávnej akadémii Olympique Marseille.

Rozvážny stopér sa z Francúzska vybral do Talianska, kde ho zadarmo získalo Udinese Calcio. Od tohto prestupu v roku 2010 hviezda marockého obrancu rapídne stúpala. Po troch sezónach prestúpil do AS Rím, kde mnohokrát prejavoval lojalitu ku klubu a tiež spokojnosť so životom v hlavnom meste.

Ak ale príde ponuka z klubu akým je Bayern, všetko ide bokom a nieje nad čím rozmýšľať. Medhi sa teda už po roku sťahoval do bavorskej metropoly, kde mala jeho kariéra nabrať úplné nový smer. Benatia strávil v Allianz Aréne 2 sezóny, počas ktorých odohral len 46 zápasov, keďže často ho z hry vyraďovali zranenia. Špekulácie o odchode tak naberali na intenzite a medzi hlavných záujemcov patrili AS Rím, Juventus Turín ale aj Manchester City.

Včera však špekulácie a dohady dospeli k oficiálnemu predstaveniu Medhiho Benatiu ako novej posily do obrannej rady Juventusu Turín. „Stará dáma“ okrem marockej hviezdy počas tohto leta podpísala aj Miralema Pjaniča a Daniho Alvesa. Prestupová čiastka zatiaľ nebola zverejnená, no odhaduje sa na približne 20 miliónov eur.

Zaujímavosťou je, že len predvčerom sa do médii dostala informácia, podľa ktorej Juventus Turín prejavoval veľký záujem o Martina Škrtela, ktorý hráva na rovnakej pozícii ako Benatia. Slovenský kapitán sa napokon rozhodol pre Fenerbahce Istanbul.