Main Content

Premier League: Na Old Trafforde ligový šláger majstra s vicemajstrom

piatok, 19. marec 2010 11:59 | Autor: TASR

Premier League: Na Old Trafforde ligový šláger majstra s vicemajstrom
Premier League: Na Old Trafforde ligový šláger majstra s vicemajstrom | zdroj: SITA

Jednoznačným šlágrom víkendového programu 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2009/2010 bude nedeľňajší súboj na Old Trafford medzi úradujúcim ligovým šampiónom Manchestrom United a aktuálnym vicemajstrom FC Liverpool.

Zároveň ide o duel momentálneho lídra najkvalitnejšej súťaže na svete s piatym mužstvom tabuľky, ktoré sa však dokáže vypnúť k najlepším výkonom práve v stretnutiach tímov z tzv. "veľkej štvorky".

"Červení diabli" budú mať v nedeľu proti "The Reds" dvojnásobnú motiváciu. Tou prvou je boj o ligový trón v aktuálnej sezóne, ktorý zvádzajú s dvojicou FC Chelsea a Arsenal Londýn. No a tou druhou je pomsta za minulý rok, keď Liverpool triumfoval v "Divadle snov" jednoznačne 4:1, no napriek tomu získali majstrovský titul napokon United.

"Máme potrebné sebavedomie, aby sme si v nedeľu pripísali všetky tri body. V ostatných dueloch hráme veľmi dobre a darí sa nám aj výsledkovo. Ak sa nám podarí nadviazať na naše doterajšie výkony aj v zostávajúcich ligových dueloch, bude to dobré," vyhlásil stredopoliar Manchestru Michael Carrick. Zverenci trénera Alexa Fergusona bez väčších problémov postúpili cez AC Miláno do štvrťfinále Ligy majstrov 2009/2010. V rovnakej fáze, ale druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže na starom kontinente Európskej ligy UEFA, sa predstaví aj FC Liverpool. Ten vo štvrtok vyhral na Anfield Road nad francúzskym OSC Lille v odvete osemfinále 3:0 a odčinil prehru z prvého duelu. Dvoma gólmi sa blysol útočník Fernando Torres, ktorý má napriek viacerým zraneniam a núteným prestávkam v tejto sezóne na konte už 17 presných zásahov v 27 zápasoch. "Myslím si, že od Fernanda sa ešte v tomto ročníku dočkáme veľkých vecí. Verte mi," vyhlásil kapitán tímu kouča Rafaela Beníteza Steven Gerrard a pokračoval: "Teraz nás čaká duel na pôde Manchestru United, ktorý bude veľmi náročný. Domáci sú lídrom súťaže, no my máme za sebou dva dobré zápasy, na ktoré chceme nadviazať."

Kormidelník Liverpoolu Benítez nemôže na Old Trafford počítať so zraneným slovenským stopérom Martinom Škrtelom, mimo hry je tiež obranca Fábio Aurélio. V zostave hostí sa určite nepredstaví ani španielsky krídelník Albert Riera, ktorého vedenie klubu suspendovalo za jeho komentáre na adresu trénera Beníteza aj samotné mužstvo. Kouč domácich Ferguson by už mal mať k dispozícii waleského stredopoliara Ryana Giggsa.