Main Content

Giggs o prvom stretnutí s Ronaldom: Musel som sa zasmiať

utorok, 12. júl 2016 12:13 | Autor: Jakub Vaverka

Giggs o prvom stretnutí s Ronaldom: Musel som sa zasmiať
Giggs o prvom stretnutí s Ronaldom: Musel som sa zasmiať | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo je od nedele majstrom Európy. Konečne sa dočkal reprezentačného úspechu. O svojom bývalom spoluhráčovi hovorí Ryan Giggs. Legenda Manchestru United sa zamerala na vôbec prvé stretnutie s rodákom z ostrova Madeira.

Príbeh Cristiana Ronalda je väčšine futbalových fanúšikov veľmi dobre známy. Talentovaný mladík z ostrova Madeira sa stal členom akadémie Sportingu Lisabon, odkiaľ bol kúpený do Manchestru United, kde sa stal hviezdou európskych pomerov, pričom následne putoval do kráľovského veľkoklubu Realu Madrid. V hlavnom meste Španielska sa stal trikrát najlepším futbalistom na svete a zapísal si niekoľko klubových aj individuálnych triumfov.

Dlho však čakal na reprezentačný triumf, nakoniec sa ho dočkal. V nedeľu Portugalsko na Stade de France zdolalo domáce Francúzsko 1:0 po predĺžení a CR7 sa ako kapitán výberu navždy zapísal do histórie. Na rozdiel od waleskej legendy Ryana Giggsa mu bol triumf s národným tímom dopriaty, dlhoročná opora „repre“ Drakov sa nedočkala.

Práve Giggs, ktorý sa v uplynulých desaťročiach stal symbolom Manchestru United (i keď po príchode portugalského trénera Josého Mourinha sa v realizačnom tíme Red Devils rozhodol skončiť), spomína na prvé stretnutie s Cristianom Ronaldom.

Písal sa rok 2003 a Manchester United nastúpil proti Sportingu Lisabon. Mladučký CR7 platil svojou technikou a rýchlosťou na stopéra Red Devils Johna O´Shea, ktorý s ním mal plné ruky práce. Giggsove slová prináša Goal.com: „Videl som Ronalda s loptou ako preháňal Johna hore- dolu, hore-dolu, musel som sa zasmiať. Ovládol celý zápas, všetci o ňom po stretnutí hovorili. Pamätám sa, ako sme čakali na trénera plný očakávaní. Nakoniec nám Sir Alex pošepkal, že sme ho získali za 13 miliónov libier.“