Main Content

Ohlasy svetových médii na finálový zápas Portugalska s Francúzskom

pondelok, 11. júl 2016 09:57 | Autor: TASR

Ohlasy svetových médii na finálový zápas Portugalska s Francúzskom
Ohlasy svetových médii na finálový zápas Portugalska s Francúzskom | zdroj: © TASR

Bratislava 11. júla (TASR) - Ohlasy zahraničných médií na triumf Portugalska vo finále EURO 2016 nad domácim Francúzskom 1:0 po predĺžení.

L'Equipe: "Na zaplakanie. Výber Francúzska prehral v nedeľu večer s Portugalskom vo finále domáceho EURO. Hrobárom francúzskych nádejí bol útočník Eder z Lille. Francúzi vďaka nemu nezískali tretiu trofej pre majstra Európy. Portugalčania nezdolali Francúzsko 41 rokov, ale načasovali si dokonale prelomenie tejto série."

BBC: "Portugalsko zlomilo srdce Francúzsku. Víťazi dokázali prekonať skorú stratu kapitána Cristiana Ronalda, zdolali domácich vo finále EURO 1:0 po predĺžení a získali prvý titul majstrov Európy vďaka skvelej strele Edera v extračase."

DPA: "Portugalsko po dráme so zraneným Cristianom Ronaldom ukradlo prvý európsky titul a šokujúco zdolalo vo finále domáce Francúzsko. Nedeľňajšiu finálovú detektívku v Paríži rozhodol žolík Eder. Équipe Tricolore s najlepším strelcom ME Antoineom Griezmannom nepridalo tretí európsky titul po rokoch 1984 a 2000."

AP: "Portugalsko vyhralo EURO 2016 vďaka gólu náhradníka Edera v predĺžení. Jeho strela z diaľky prekonala brankára Francúzska Huga Llorisa a znamenala pre Portugalsko prvý kontinentálny titul napriek strate zraneného kapitána Cristiana Ronalda. Eder sa zbavil Laurenta Koscielneho v 109. minúte a vystrelil priamo do francúzskych sŕdc."

sport.idnes.cz: "Finále EURO rozhodol náhradník. Futbalové majstrovstvá Európy prvýkrát vyhralo Portugalsko. Vo finále zdolalo domáce Francúzsko 1:0 po predĺžení vďaka vydarenej strele z diaľky náhradníka Edera. Pri vrchole šampionátu chýbal Cristiano Ronaldo, ktorý musel pre zranenie striedať v prvom polčase."

France Football: "Príšerné sklamanie. Prehrať finále šampionátu gólom v predĺžení a pred domácim publikom je ako upadnúť do kómy."

O Jogo: "Selecao korunované titulom. Hrdinovia Santos a Ronaldo sa po mesiaci vrátia domov s titulom, v ktorý po skupinovej fáze verili iba skutoční fanatici."

Bild: "Portugalsko je majstrom Európy! Čo za drámu to bola, čo za skvelý boj - pre Cristiana! Pre 'Pokalnalda' sa finále nezačalo šťastne, ale neskôr vďaka hrdinskému boju svojich spoluhráčov hrdo objímal pohár."

Kicker: "Hrdina Eder. Portugalsko je v siedmom nebi. Na trinástom veľkom turnaji získalo mužstvo z Iberského polostrova prvý titul."

Ekstrabladet: "Portugalsko získalo prvú veľkú trofej, po Ronaldových lícach sa rinuli slzy šťastia."

Jutarnji list: "Útočník pochádzajúci z malej africkej krajiny Guinea-Bissau sa stal portugalským národným hrdinom. Eder zmaril francúzsky sen o zisku titulu na domácej pôde."

Super Expres: "Portugalci sú prvýkrát v histórii majstrami Európy. Ronaldovi a jeho mužstvu sa podarilo to, čo nedokázali Eusebio ani Luis Figo."

Sport-Express: "Portugalsko zasadlo na európsky futbalový trón. Tím trénera Fernanda Santosa aj bez zraneného Cristiana Ronalda pokoril favorizované Francúzsko."

Kurir: "Európski šampióni s jediným víťazstvom."