Main Content

Slovenské osobnosti po finále: Portugalsko nám solídne otrávilo futbal

pondelok, 11. júl 2016 09:05 | Autor: TASR

Slovenské osobnosti po finále: Portugalsko nám solídne otrávilo futbal
Slovenské osobnosti po finále: Portugalsko nám solídne otrávilo futbal | zdroj: © TASR

Saint-Denis 11. júla (TASR) - Reakcie slovenských futbalových osobností na nedeľňajšie finále EURO 2016, v ktorom Portugalsko zvíťazilo 1:0 po predĺžení nad Francúzskom a získalo svoj prvý titul:

Róbert Vittek, bývalý reprezentant a historicky najlepší strelec národného tímu SR: "Stále neverím tomu, že Portugalčania sú majstri Európy. Držal som palce Francúzom, veľmi som im to prial. Som šokovaný z toho, ako to dopadlo. Francúzi sa snažili, mali šancu rozhodnúť zápas. Napokon mal šťastnú ruku tréner Portugalska, keď poslal na ihrisko Edera a bol to on, kto rozhodol."

Marián Zeman, bývalý reprezentant SR: "Francúzsko malo byť vo finále viac efektívne, pretože šancí si vypracovalo dostatok. To, čo ukázalo v predošlých zápasoch, mu dnes chýbalo. Nešlo za titulom, ako by sa na domáci tím patrilo. Niečo mi v jeho hre chýbalo. Portugalsko je nečakane majstrom Európy. Titul získalo najmä vďaka svojej defenzíve."

Ladislav Borbély, futbalový tréner: "Myslím si, že futbal sa týmto víťazstvom dostal do slepej uličky taktiky. Táto pragmatická defenzívna stratégia trénera Santosa slávila úspech, lebo efektívne určil ich herný koncept. Portugalci boli ako Borgiovci, solídne nám otrávili futbal, ale nechcem znehodnocovať ich výkon. Francúzi nedokázali na ich hru nájsť účinnú protizbraň. Vrátili sa výkonom na začiatok turnaja, keď sa trápili. Výsledok nie je spravodlivý, ale je logickým vyústením týchto faktorov."

/zdroj: RTVS/