Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po finále Portugalsko - Francúzsko

pondelok, 11. júl 2016 10:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po finále Portugalsko - Francúzsko
Hlasy hráčov a trénerov po finále Portugalsko - Francúzsko | zdroj: © TASR

Saint-Denis 11. júla (TASR) - Reakcie aktérov finále EURO 2016 Portugalsko - Francúzsko /1:0 pp/:

Hlasy po zápase /Zdroje: DPA, L'Equipe/:

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Premárnili sme obrovskú šancu získať titul na domácej scéne pred našimi úžasnými fanúšikmi. Nemám slov, nedokážem vyjadriť pocity, ktoré momentálne prežívam. Sklamanie je obrovské. Potrebujeme čas, aby zahojil naše rany. Túžili sme dotiahnuť to až na vrchol, žiaľ, raduje sa náš súper. Taký je futbal, musíme sa s tým zmieriť."

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Hráčom som pred finále povedal, že majú dostatok kvality a talentu na to, aby boli šampióni. Vedeli, že musia hrať rozumne a musia byť koncentrovaní, veľa behať bez lopty. Dokázali, že vždy je ťažké zdolať ich. Toto víťazstvo patrí celému Portugalsku. Osobitne ďakujem Cristianovi Ronaldovi, ktorému zranenie neumožnilo odohrať veľký zápas. Pre mňa je najlepší hráč na svete, ktorý nemusí už nikomu nič dokazovať."

Antoine Griezmann, útočník Francúzska: "Spálili sme veľké množstvo šancí, súperov brankár dnes chytal v životnej forme. Dostali sme gól desať minút pred koncom, čo bola pre nás neriešiteľná komplikácia. Je to frustrujúce, ale taký futbal niekedy býva. Pre mňa je to po Lige majstrov už druhé prehraté finále, ale verím, že ma to posilní. Všetci musíme zdvihnúť hlavy, pretože nás už o niekoľko týždňov čaká kvalifikácia na majstrovstvá sveta."

Raphael Guerreiro, obranca Portugalska: "Zdá sa mi, že snívam. Stále si poriadne nedokážem uvedomiť, čo sme dosiahli... Získali sme titul, pocity sú fantastické, rozhodne to je najkrajší moment mojej kariéry. Prešli sme si počas turnaja rôznymi fázami, zväčša kritikou, ale tá nás nezlomila. Dokázali sme všetkým, že toto mužstvo má silu, charakter a morálku."

Cristiano Ronaldo, kapitán Portugalska: "Som veľmi šťastný. Po tomto sme dlhé roky túžili. Chceli sme sa revanšovať za prehru z finále ME 2004. Žiadal som Boha o ďalšiu šancu. Žiaľ, finále sa pre mňa skončilo veľmi skoro. Skúšal som to aj cez bolesť, ale nešlo to. Stále som však veril, že spoluhráči to zvládnu aj bez mojej pomoci. S prispením skvelej trénerovej stratégie sa nám to podarilo."

Eder, útočník Portugalska a autor víťazného gólu: "Cítili sme, že celé Portugalsko stojí za nami. Ronaldo mi pred začiatkom predĺženia povedal, že musím streliť víťazný gól. Splnil som jeho želanie. Ale rozhodujúci bol výkon celého mužstva, ktoré bojovalo do posledných síl."

Pepe, obranca Portugalska: "Trpeli sme, ale odmena chutí sladko. Už pred zápasom som povedal, že len tvrdá práca a pokora nás môže dostať tam, kde všetci chceme. Bol to ťažký zápas, súper nás dostával do úzkych, ale zomkli sme sa a ukázali srdce. Ďakujeme fanúšikom, ktorí pri nás stáli. Sme radi, že naša generácia prepísala dejiny portugalského futbalu.