Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (10.7.)

nedeľa, 10. júl 2016 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (10.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (10.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Finálový deň

Dnes oficiálne skončí Euro 2016. Ozdobou turnaja bude finálový zápas na Stade de France. Od 21:00 budú o titul kontinentálneho šampióna bojovať domáci Francúzi vedení Didierom Deschampsom a Portugalci pod taktovkou kouča Fernanda Santosa. Pripomeňme, že Portugalsko v semifinále zdolalo Wales 2:0, Francúzi rovnako 2:0 porazili Nemecko.

Ronaldov hlad rozhodne

Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona si myslí, že v dnešnom finálovom zápase môže byť rozhodujúci hlad Cristiana Ronalda po úspechu. Rodák z ostrova Madeira na reprezentačnej úrovni ešte nič nevyhral a prebiehajúce Euro môže byť v jeho kariére poslednou reálnou šancou na výraznejší úspech. (goal.com)

CR7 chce byť úspešný

Cristiano Ronaldo sa v rozhovore pre uefa.com vyjadril, že sa cíti mladý a silný, ale v prvom rade chce byť úspešný. Taktiež dodal, že Portugalsko dnes nastúpi do zápasu s Francúzskom, odovzdá na ihrisku všetko a získa prvú veľkú trofej. Sebavedomie hviezde Realu Madrid rozhodne nechýba. (goal.com)

Henry o kazení hry

Francúzsky ex- reprezentant Thierry Henry si myslí, že Portugalsko použije vo finálovom zápase aj nefutbalové zbrane ako napríklad filmovanie či zdržovanie a týmto spôsobom sa pokúsi boj o zlato pokaziť. Podobné prvky sme videli aj vo finále Ligy majstrov medzi Atléticom Madrid a Realom Madrid. (goal.com)

Rodený víťaz

Tréner Portugalska Fernando Santos prehlásil, že Cristiano Ronaldo je rodený víťaz a môže byť lídrom portugalskej reprezentácie ešte niekoľko rokov. CR7 sa do streleckej listiny na Euro 2016 zapísal trikrát v šiestich zápasoch a aj dnes by mal byť najväčším tromfom Portugalcov. (goal.com)

Umtiti nebude mať problém

Brat Samuela Umtitiho v médiách prehlásil, že jeho hviezdny súrodenec, ktorý dnes podľa všetkého nastúpi v základnej zostave Francúzska, nebude mať problém s bránením hviezdy Portugalska Cristiana Ronalda. (goal.com)

Matuidi myslí len na repre

Stredopoliar Francúzska Blaise Matuidi odmietol na tlačovej konferencii diskutovať o svojom možnom prestupe do Premier League, keď povedal, že je predovšetkým Francúz a koncentruje sa na dnešné finále. (goal.com)

Portugalsko chce písať históriu

Kontroverzný portugalský stopér Pepe na tlačovej konferencii povedal, že Portugalsko dnes chce prepísať históriu. „Brazílski Európania“ sú posledný krok od zisku cennej reprezentačnej trofeje, avšak nie nadarmo sa hovorí, že posledný krok býva najťažší. (goal.com)