Main Content

Premier League: Fábregas pomôže Arsenalu v záverečnej časti sezóny

piatok, 19. marec 2010 11:57 | Autor: TASR

Premier League: Fábregas pomôže Arsenalu v záverečnej časti sezóny
Premier League: Fábregas pomôže Arsenalu v záverečnej časti sezóny | zdroj: SITA

Kapitán anglického futbalového veľkoklubu Arsenal Londýn Cesc Fábregas by mal svojím spoluhráčom pomôcť v kľúčovej časti sezóny v boji o ligový primát. Španielsky stredopoliar pre zranenie zadného stehenného svalu vynechal stretnutia proti FC Porto v Lige majstrov a ligový duel s Hull City.

"Kanonieri" sú osem kôl pred koncom Premier League 2009/2010 na treťom mieste tabuľky s dvojbodovým odstupom na vedúci Manchester United. Medzi nich sa vklinila Chelsea, ktorá má na svojom konte o zápas menej. Fábregas, ktorý je so sedemnástimi gólmi najlepším strelcom Arsenalu v tejto sezóne, zasiahne do hry v sobotňajšom dueli proti West Hamu. "Kladivári" sa nachádzajú na opačnom póle tabuľky a keďže od zostupových priečok ich delia len tri body, v tomto ročníku sa zrejme nevyhnú záchranárskym prácam.

V sobotňajšom stretnutí na Emirates Stadium by sa mala objaviť aj dvojica Tomáš Rosický, Alexander Song. Český stredopoliar laboroval s bližšie nešpecifikovaným zranením. Kamerunský reprezentant Song vynechal duel proti Hullu pre disciplinárny trest za žlté karty. "Cesc a Tomáš ešte musia absolvovať testy, ktorých výsledky nám poskytnú informácie o ich zdravotnom stave. Vyzerá to dobre, podľa mňa obaja budú k dispozícii v sobotu proti West Hamu." Naopak, William Gallas má stále problémy s lýtkovým svalom a vynechá sobotňajšie stretnutie. "S Williamom to nevyzerá dobre. Ešte niekoľko dní s ním nemôžeme počítať. Na jeho poste využijem Sola Campbella a Mikaela Silvestra, ktorí musia byť v pohotovosti. Verím, že ho dokážu nahradiť," vyhlásil kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Severolondýnske mužstvo zvíťazilo v ostatných piatich ligových zápasoch a svoju šnúru chce natiahnuť aj v mestskom derby proti "kladivárom". V prospech tímu z Emirates Stadium v záverečnom ligovom finiši hovorí aj fakt, že v jarnej časti sezóny už odohrali zápasy so zvyšnými troma členmi silnej štvorky Liverpoolom, Manchestrom United i FC Chelsea. Spomenuté tri kluby čakajú vzájomné konfrontácie v zostávajúcich ôsmich kolách. Pričom najbližším šlágrom je nedeľňajší súboj na Old Trafforde, v ktorom "červení diabli" privítajú FC Liverpool.

Londýnske derby medzi Arsenalom a West Hamom je na programe v sobotu 20. marca od 18.30 h SEČ.