Main Content

Löw povedie Nemcov ďalej podľa kontraktu

sobota, 9. júl 2016 04:05 | Autor: TASR

Löw povedie Nemcov ďalej podľa kontraktu
Löw povedie Nemcov ďalej podľa kontraktu | zdroj: © TASR

Berlín 8. júla (TASR) - Joachim Löw povedie nemeckú futbalovú reprezentáciu za obhajobou triumfu na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku podľa platného kontraktu.

 V piatok to potvrdil prezident národného zväzu Reinhard Grindel, podľa ktorého je zbytočné špekulovať o jeho konci pri reprezentácii.

"Nielen ja osobne, ale všetci na Nemeckom futbalovom zväze sme presvedčení, že Löw pokračuje. Niet žiadnych pochýb," uviedol podľa agentúry DPA Grindel po návrate do Frankfurtu z majstrovstiev Európy. "Nationalelf" ukončili svoju cestu na EURO 2016 vo štvrtkovom semifinále, keď podľahli domácim Francúzom 0:2.

Löw má s DFB platný kontrakt do konca MS 2018, podľa Grindela sú všetky špekulácie o jeho prípadnom konci pri národnom tíme absolútne zbytočné. "Nie je o čom diskutovať, nie je čo vysvetľovať, len akceptovať, že kouč nás požiadal o uvoľnenie na pár dní z dôvodu oddychu a pokoja."

Nemci majú 31. augusta v Mönchengladbachu na programe prípravný duel proti Fínsku, o štyri dni neskôr odštartujú európsku časť kvalifikácie o postup na MS 2018 súbojom v Osle proti domácim Nórom.

 

ky