Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (8.7.)

piatok, 8. júl 2016 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (8.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (8.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Francúzsko je vo finále

Domáca krajina to dokázala. Les Bleus v ostro sledovanom semifinále zdolali Nemecko po dvoch góloch Griezmanna 2:0 a v nedeľu si na Stade de France zahrajú proti Portugalsku. Zlomovým okamihom bol pokutový kop pre Francúzov v nadstavenom čase prvého polčasu po odpískaní prísnej penalty po ruke Bastiana Schweinsteigera.

Les Bleus píšu históriu

Tréner francúzskej reprezentácie Didier Deschamps po úspešnom semifinále proti majstrom sveta prehlásil, že aktuálny tím Francúzska píše históriu. K zlatej bodke prebiehajúceho šampionátu chýba už len posledný krok, finálový duel proti Portugalsku. (goal.com)

Evra o vyhrávaní

Krajný obranca Francúzska Patrice Evra si myslí, že finále proti Portugalsku bude pre Les Bleus extrémne dôležité. Krajný bek talianskeho Juventusu Turín prehlásil, že Francúzsko opäť musí na medzinárodnej scéne začať vyhrávať. (goal.com)

Low sa budúcnosti nebojí

Po prehre Nemecka v semifinále sa objavili hlasy, že by kormidelník NationalElf Joachim Low mohol skončiť pri kormidle národného tímu. Samotný kouč na tlačovej konferencii prehlásil, že sa nechystá urobiť žiadne unáhlené rozhodnutie. (goal.com)

Griezmann má ďaleko od Platiniho

Včerajší hrdina Francúzska a aktuálne najlepší strelec Euro 2016 Antoine Griezmann prehlásil, že aj keď je momentálne porovnávaný s legendami ako Michel Platini či Zinedine Zidane, na dosiahnutie úrovne týchto velikánov bude musieť uraziť ešte dlhú cestu. (goal.com)