Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (7.7.)

štvrtok, 7. júl 2016 11:11 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (7.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (7.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Portugalsko vo finále

Futbalisti Portugalska sú vo finále Euro 2016, po tom, čo si v semifinále poradili so súperom z Walesu. Tím Andrého Santosa vyhral 2:0, o presné zásahy sa postarali Cristiano Ronaldo a Luis Nani. Draci nedokázali nahradiť chýbajúceho Aarona Ramseyho.

Prvé víťazstvo

Pre Portugalsko to bolo v šiestom zápase na aktuálnom Eure vôbec prvé víťazstvo. V skupine si Cristiano Ronaldo a spol. zapísali 3 remízy, v osemfinále a štvrťfinále sa z postupu radovali až po predĺžení, respektíve po pentaltách.

Ronaldo je prirodzený zakončovateľ

Hviezdny Gareth Bale, hlavný ťahúň Walesu na Euro 2016, po prehre s Portugalskom prehlásil, že jeho spoluhráč z Realu Madrid Cristiano Ronaldo je prirodzený zakončovateľ. Práve CR7 bol autorom víťazného gólu do siete Drakov.

Dnes spoznáme druhého finalistu

Dnes nás čaká druhé semifinále Euro 2016. Domáce Francúzsko vyzve majstra sveta z Nemecka. Francúzi ani Nemci na prebiehajúcom šampionáte ešte neprehrali, ak sa zrodí nerozhodný výsledok a o postupujúcom rozhodnú predĺženie či penalty, na turnaji skončí tím, ktorý v riadnom hracom čase neprehral.

Lloris vyžaduje sebadôveru

Skúsený brankár francúzskej reprezentácie Hugo Lloris pred semifinále proti Nemecku prehlásil, že Les Bleus musia byť na domácej pôde proti majstrom sveta sebavedomí, len tak môžu byť proti nesmierne náročnému súperovi úspešní. (90min.com)

Henry chváli Pogbu

Legendárny francúzsky útočník Thierry Henry pred semifinále s Nemeckom chváli svojho krajana Paula Pogbu, ktorý sa podľa jeho slov môže stať jedným z najlepších futbalistov na svete. Henry taktiež povedal, že by bol rád, keby sa Pogba vrátil späť do Anglicka. (goal.com)