Main Content

Scolari: Portugalsko má silu na to, aby vyhralo šampionát

utorok, 5. júl 2016 11:48 | Autor: TASR

Scolari: Portugalsko má silu na to, aby vyhralo šampionát
Scolari: Portugalsko má silu na to, aby vyhralo šampionát | zdroj: © TASR

Lyon 5. júla (TASR) - Skúsený futbalový tréner Luiz Felipe Scolari verí, že portugalská reprezentácia je schopná získať na prebiehajúcich ME titul.

Ronaldo a spol. na EURO 2016 ani raz nevyhrali v riadnom hracom čase, napriek tomu postúpili až do semifinále, kde sa v stredu o 21.00 h v Lyone stretnú s Walesom.

"Je v ich silách vyhrať šampionát, pretože Portugalci vždy hrali lepšie, keď nastúpili proti tímom s vyššu kvalitou," vyslovil sa 67-ročný Brazílčan pre stanicu RTP. Ak sa Portugalci prebojujú do finále, budú podľa Scolariho ich súpermi hráči z usporiadateľskej krajiny.

"Ak zdolajú Wales, zrejme nastúpia vo finále proti Francúzsku. To bude ťažký protivník, no pre portugalských hráčov sú takéto zápasy zakaždým ľahšie," tvrdí tréner, ktorý v minulosti priviedol portugalský tím do finále EURO 2004, kde však nestačil na prekvapenie turnaja Grécko.

Podľa Scolariho bude duel s Walesom náročným, no myslí si, že Portugalci majú výhodu v tom, že sa už dokázali na ME vyrovnať s ťažkosťami. Vo štvrťfinále dostali od Poliakov gól už v druhej minúte, dokázali však vyrovnať a nakoniec postúpiť cez jedenástkový rozstrel.

"Portugalsko je pripravené prebojovať sa do finále,"
vyhlásil súčasný kouč čínskeho klubu Kuang-čou Evergrande. Ten tvrdí, že Cristiano Ronaldo nehrá tak slabo, ako niektorí ľudia tvrdia.

"Je to výborný futbalista a je normálne, že po intenzívnej a namáhavej sezóne má určité problémy. No Portugalsko nezávisí iba na ňom. Quaresma hrá veľmi dobre, rovnako Nani a netreba zabúdať ani na novú posilu Bayernu Mníchov Renata Sanchesa, ktorý je takisto skvelým hráčom," dodal.