Main Content

Médiá spochybňujú vek Renata Sancheza. Vraj môže byť až o 5 rokov starší

pondelok, 4. júl 2016 13:38 | Autor: Jakub Vaverka

Médiá spochybňujú vek Renata Sancheza. Vraj môže byť až o 5 rokov starší
Médiá spochybňujú vek Renata Sancheza. Vraj môže byť až o 5 rokov starší | zdroj: © TASR

Portugalský mladík Renato Sanches patrí medzi najväčšie prekvapenia prebiehajúceho Eura 2016. V drese Portugalska predvádza vynikajúce výkony a aj vďaka nemu sú zverenci Andrého Santosa už v semifinále. Doma v Portugalsku je však terčom špekulácii, médiá špekulujú, či jeho vek 18 rokov je naozaj pravdivý.

Renato Sanches pred začiatkom Euro 2016 opustil Benficu Lisabon a zamieril do Bayernu Mníchov. Už ako hráč Bavorov cestoval s tímom Andrého Santosa na Euro. Vynikajúci zápas odohral hlavne proti Chorvátsku v osemfinále a stúpajúcu formu korunoval presným zásahom do siete Poľska vo štvrťfinále. Pred semifinále proti Walesu právom patrí medzi najsledovanejších hráčov „brazílskych Európanov“.

Ale namiesto toho, aby bol v domácej krajine ospevovaný, je predmetom nepríjemných špekulácii. Oficiálny údaj o tom, že sa narodil 18.augusta 1997 a má iba 18 rokov je spochybňovaný a údajne je o päť rokov starší a má 22 alebo dokonca 23 rokov.

Fámy sa zakladajú na tom, že v registrácii Renatovho veku boli nejasnosti, médium Jornal de Noticias celú vec skúmalo a dospelo k záveru, že sa jedná až o päťročný priestor v registrácii hráča a čase, kedy registrovaný byť mal. Vysvetlením má byť to, že iba 5 mesiacov po narodení Renata sa jeho rodičia rozviedli a jeho otec emigroval do Francúzska. Vrátil sa až po piatich rokoch a registrácia bola skompletizovaná až v tomto období.

Samotný Renato kontroverziu vzniknutú ohľadom jeho veku okomentoval nasledovne: „Veľa ľudí týmito príbehmi nerešpektuje Benficu Lisabon a mňa. Všetci máme doma televíziu a sociálne siete, každodenne o tom počúvame. Videli to všetci hráči. Médiá tvrdia, že jeden deň som mal 18 rokov a ďalší 22 alebo 23. Vyrástol som v Portugalsku, bol som v Benfice 10 rokov, ako by som mohol mať 25?“