Main Content

Argentínske médiá: Messi sa vráti do reprezentácie

pondelok, 4. júl 2016 13:16 | Autor: Jakub Vaverka

Argentínske médiá: Messi sa vráti do reprezentácie
Argentínske médiá: Messi sa vráti do reprezentácie | zdroj: © TASR

Dnes je to presne týždeň, čo hviezdny argentínsky reprezentant Lionel Messi prehlásil, že končí v národnom tíme. Počas uplynulých siedmich dní sa vo veľkom diskutovalo o rozhodnutí hviezdy s číslom 10. Argentínske médiá najnovšie tvrdia, že Leo svoje rozhodnutie zmenil.

Rodák z mesta Rosario podľa denníka ​La Nación prehodnotil svoje rozhodnutie skončiť v národnom tíme a po dovolenke, ktorú momentálne čerpá, verejnosti oznámi, že sa do reprezentačného dresu ešte vráti. Útočník FC Barcelona sa rozhodol nepokračovať v reprezentovaní Argentíny po tom, čo Albicelestes prehrali na Copa América 2016 vo finále s Čile po penaltovom rozstrele. Pre Messiho to bolo po Copa América 2007, MS 2014 a Copa América 2015 už štvrté veľké finálové sklamanie.

Samotný Leo prehlásil, že mu zrejme nie je súdené s národným tímom vyhrať veľký turnaj, že prežíva obrovské sklamanie, ťažké chvíle, a preto sa rozhodol skončiť. S pribúdajúcim časom vyplávalo na povrch, že argentínska futbalová federácia AFA sa zmieta vo veľkých problémoch a jej fungovanie ani zďaleka nie je optimálne. To má byť údajne pravý dôvod, prečo sa Messi, Mascherano, Aguero či Higuaín rozhodli skončiť s národným tímom.

K rozhodnutiu Lea Messiho sa vyjadrovali najrôznejšie futbalové osobnosti, spomenúť možno Carlosa Teveza, Cristiana Ronalda, Luisa Suareza či Pelého. Brazílska legenda povedala: „Je veľmi smutný, no to, čo sa stalo jemu, sa stalo veľkému počtu skvelých hráčov. Niet pochýb o tom, že za posledných desať rokov bol najlepším futbalistom v hre.“

Messiho spoluhráč Suarez povedal, že si je istý, že Leo svoje rozhodnutie zmení. La Nación tvrdí, že už v najbližšom období bude ohlásený Messiho návrat do reprezentačného futbalu, samotný hráč momentálne nie je na očiach verejnosti.