Main Content

Pep Guardiola chystá rekordný nákup za 150 miliónov eur

pondelok, 4. júl 2016 11:53 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola chystá rekordný nákup za 150 miliónov eur
Pep Guardiola chystá rekordný nákup za 150 miliónov eur | zdroj: © TASR

Španielsky tréner sa len pred pár dňami naplno ujal Manchestru City, no plátok TheSun.uk informuje o najnovšej prestupovej správe, podľa ktorej má Pep v pláne rovno dvojitý nákup za rekordných viac než 150 miliónov eur.

Hviezdny tréner má v Manchestri za úlohu vykonať výraznú klubovú revolúciu, na ktorú od vedenia dostal aj značné finančné podmienky. Ako je známe, kluby pod vedením arabských šejkov radi investujú obrovské peniaze do zvučných posíl. Jedným z prípadov je samozrejme aj Manchester City, ktorého nový tréner Pep Guardiola plánuje v lete minúť gigantickú sumu za dve svetové superhviezdy, ktoré by klub mali stáť až 148 miliónov libier.

Podľa portálu thesun.co.uk má ísť o Luisa Suaréza z FC Barcelona a Toniho Kroosa z Realu Madrid.

Nemecký stredopoliar je podľa najnovších informácií v hlavnom meste Španielska nespokojný a jeho odchod z Realu je čoraz pravdepodobnejší. Kroosa pozná aj tréner Guardiola, ktorý s ním spolupracoval rok v Bayerne Mníchov a španielsky kouč by s inteligentným záložníkom rád obnovil spoluprácu. Cena za nemeckého reprezentanta by sa mala pohybovať okolo 63 miliónov libier, čo je výška jeho výkupnej klauzuly. V roku 2014 bol Toni veľmi blízko prestupu do Manchestru United, no teraz je veľmi možné, že od novej sezóny bude obliekať dres úhlavného mestského rivala.

Ak by náhodou došlo k tomuto dvojitému megaprestupu, kúpa Luisa Suaréza by pre anglický veľkoklub bola omnoho zložitejšia. Narozdiel od Kroosa, Suaréz sa v Barcelone spolu s rodinou dokonale usadil a prežíva najlepšie roky v kariére. Uruguajský kanonier sa stal členom úspešného a legendárneho tria „MSN“, čo na jeho možnom odchode taktiež hrá výraznú rolu. Ak by sa ale napokon aj Suaréz rozhodol kývnuť na ponuku Citizeny, za jeho služby by „The Sky Blues“ museli zaplatiť minimálne 85 miliónov libier.

Aj keď sú tieto obchody málo pravdepodobné, v prípade ich vykonania by Guardiolov tím nabral úplne novú dimenziu a konečne by tak možno dokázal pre „mešťanov“ vyhrať vytúženú Ligu majstrov.