Main Content

Znovuzrodený Mario Gomez na ceste do Premier League

pondelok, 4. júl 2016 11:47 | Autor: Timotej Gašper

Znovuzrodený Mario Gomez na ceste do Premier League
Znovuzrodený Mario Gomez na ceste do Premier League | zdroj: © TASR

Pred rokmi jeho futbalová hviezda postupne zhasínala. Teraz ale z nemeckého útočníka opäť ide strach a aj napriek pokročilému futbalovému veku sa chystá jeho senzačný prestup do Anglicka.

Nemecký rodák zo španielskymi koreňmi Mario Gomez sa narodil v roku 1985 v meste Riedlingen a od útleho veku bol členom akadémie VfB Stuttgart. V roku 2004 sa ako 18 ročný stal členom A-tímu Stuttgartu, za ktorý odohral 156 zápasov. V jednom z najtradičnejších klubov Nemecka sa Gomez stal za tie roky legendou, čomu pomohla jeho účasť na 111 góloch.

Rok 2009 sa pre Maria stal zlomový, pretože oň záujem prejavil gigant Bayern Mníchov. Nemecký bombardér strávil v Allianz Arene štyri sezóny a vo futbalovom svete si vytvoril veľký rešpekt aj postavenie. Príchod Pepa Guardiolu však situáciu skomplikoval a pomaly sa tak schyľovalo k odchodu nemeckého reprezentanta.

V júli 2013 oznámil Bayern predaj vtedy 27 ročného útočníka do talianskej Fiorentiny, čo viacerým fanúšikom Bayernu a samozrejme Gomeza zlomilo srdce. U „fialiek“ sa však Gomez nedokázal presadiť a aj kvôli zraneniam nastúpil počas dvoch rokov len na 47 duelov. Hráč so španielskym pasom nakoniec zvolil odchod na ročné hosťovanie a v lete 2015 sa odsťahoval do Turecka, kde podpísal zmluvu s Besiktasom.

Prešiel len rok, no v kariére Maria Gomeza sa toho veľmi veľa zmenilo. V tureckej Super Lig si opäť prinavrátil streleckú chuť a nielenže Besiktasu pomohol k ligovému titulu, ale aj sa stal najlepším strelcom ligy. V 41 zápasoch dokázal streliť 28 gólov, čo samozrejme zaujalo nejeden klub.

Gomezova forma a pozícia vo Fiorentine dáva ostatným klubom veľkú šancu na jeho zisk a pre Maria je to tiež fantastická šanca dosiahnuť vo svojej kariére nový výzvu. O jeho služby sa podľa britských médií vo veľkom zaujíma West Ham United, ktorý za posledné roky predviedol svoju silu a pozíciu v anglickom futbale. „The Hammers“ už majú v kádri mená ako Payet či Feghouli a hrotový útočník ako Mario Gomez by bol pre tím trénera Biliča neuveriteľne platnou posilou.

Okrem „Kladivárov“ ale o Mariov podpis usiluje aj nemecký Leverkusen, no očakáva sa, že v prípade odchodu z Talianska zvolí 30 ročný útočník prestup do Anglicka.

Informáciu priniesol portál thesun.co.uk.