Main Content

Ohlasy hráčov a trénerov po štvrťfinále Nemecko - Taliansko

nedeľa, 3. júl 2016 01:05 | Autor: TASR

Ohlasy hráčov a trénerov po štvrťfinále Nemecko - Taliansko
Ohlasy hráčov a trénerov po štvrťfinále Nemecko - Taliansko | zdroj: © TASR

Bordeaux 3. júla (TASR) - Futbalisti Nemecka v sobotňajšom treťom štvrťfinále v Bordeaux po remíze 1:1 v riadnom hracom čase i predĺžení triumfovali nad Talianmi 6:5 na strely zo značky pokutového kopu a postúpili medzi štyri najlepšie tímy majstrovstiev Európy.

Hlasy (ORF, uefa.com, LaGazzettadelloSport):

Jonas Hector, autor víťaznej penalty Nemecka: "Bolo to ťažké, som veľmi šťastný, že sa nám podarilo postúpiť. Niekto musel zobrať zodpovednosť na vlastné plecia, keďže zostalo málo hráčov, ktorí ešte nekopali. Odohrali sme nesmierne namáhavý zápas, pomohol nám kúsok šťastia. V obrane sme hrali dobre a súpera sme nepúšťali do šancí."

Manuel Neuer, brankár Nemecka: "Nikdy som nezažil takýto rozstrel. Mám pocit, že väčšina Talianov mierila do stredu. Výsledok 1:1 po 90 minútach bol pre nás trocha nešťastný, podľa mojej mienky sme boli lepším tímom a zaslúžene sme postúpili do semifinále."

Antonio Conte, tréner Talianska: "Lúčim sa s hrdosťou na všetko, čo sme dosiahli. Tento kolektív odovzdal maximum, panuje sklamanie, no v žiadnom prípade výčitky. Naši hráči ukázali príkladný vzťah k najcennejšiemu dresu."

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Som spokojný, že sme postúpili do semifinále. Turnaj sa ešte nekončí, pokračujeme ďalej. Je to skvelý pocit. Taliani majú kvalitný tím, vpredu sú nebezpeční, nám sa ale podarilo uzavrieť im priestor v strede podľa. Ak chcete proti Talianom uspieť, musíte ich zdolať ich vlastnými zbraňami a hrať inteligentne."

Jérôme Boateng, obranca Nemecka: "Boli sme lepším mužstvom, no bol to tvrdý boj. Jedenástky nám vôbec nejdú, sú samozrejme lotériou, našťastie máme v bráne Manuho a to je obrovská výhoda."

Leonardo Bonucci, autor gólu Talianska: "Ukázali sme, že sme prvotriedne mužstvo, som hrdý na to, čo sme dokázali. Jediné, čo nás mrzí, je, že sme nepremenili o jednu penaltu viac ako súper."