Main Content

Pocta pre Ondreja Dudu. Zahraničný web mu predpovedá hviezdnu budúcnosť

sobota, 2. júl 2016 17:35 | Autor: Dávid Lech

Pocta pre Ondreja Dudu. Zahraničný web mu predpovedá hviezdnu budúcnosť
Pocta pre Ondreja Dudu. Zahraničný web mu predpovedá hviezdnu budúcnosť | zdroj: © TASR

Na internete sa objavil výber piatich neznámych futbalistov, ktorí sa vďaka kvalitným výkonom vo Francúzsku na Euro 2016 zviditeľnili. Do výberu sa dostal aj jeden slovenský reprezentant.

Web sports-nova.com do výberu spomínaných piatich hráčov zaradil aj slovenského reprezentačného futbalistu Ondreja Dudu, ktorý v celkovom výbere obsadil vynikajúcu druhú priečku.

Na piatom mieste sa ocitol albánsky hráč Ledian Memushaj, ktorý od roku 2015 pôsobí v talianskej Pescare. 29-ročný hráč bol podľa zahraničného portálu jedným z najlepších hráčov albánskeho tímu a taktiež režíroval historickú prvú výhru Albánska na ME v pomere 1:0 nad Rumunskom.

Štvrtá priečka patrí islandskému vikingovi Karimu Arnasonovi. 33-ročný stredopoliar švédskeho celku z Malmö hrá v životnej forme a podľa anglickému webu je najlepším hráčom Islandu na turnaji. Tretie miesto patrí brankárovi Severného Írska Michaelovi McGovernovi, ktorý sa na turnaji prezentoval viacerými brilantnými zákrokmi a napriek prehre proti Nemecku podal vynikajúci výkon.

Ondrej Duda vo výbere obsadil druhé miesto a redaktor Sidhant Majhi o ňom napísal: „Slovensko má dvoch či troch známych hráčov v osobe Mareka Hamšíka, Martina Škrtela a Vladimíra Weissa. Ale hráč, ktorý z tímu Slovenska zapôsobil najviac je ofenzívny stredopoliar Legie Waršawa Ondrej Duda. Duda má výborný prehľad na ihrisku a vie nájsť presnou prihrávkou spoluhráčov v nebezpečnej gólovej situácii. Prezývajú ho Dudinho a Ondrej di Maria,“ píše sports-nova.com.

Na margo výkonov slovenského hráča na ME sa píše: „Ondrej odohral za Slovensko tri pôsobivé zápasy a to napriek tomu, že má len 21 rokov. Keď bude pokračovať vo svojich výkonoch, prestup do veľkého klubu ho neminie. Držíme palce, Ondrej Duda!

Rebríček uzatvára na prvom mieste poľský reprezentant Bartosz Kapustka, ktorý svojimi výkonmi dokázal zatieniť aj hviezdneho Roberta Lewandowskeho. Hráč Cracovie Krakow má pritom len 19 rokov a experti mu predpovedajú žiarivú budúcnosť.