Main Content

OFICIÁLNE: Manchester United po Ibrahimovičovi podpísal ďalšiu hviezdu!

sobota, 2. júl 2016 15:10 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Manchester United po Ibrahimovičovi podpísal ďalšiu hviezdu!
OFICIÁLNE: Manchester United po Ibrahimovičovi podpísal ďalšiu hviezdu! | zdroj: © TASR

Po podpise Zlatana Ibrahimoviča dnes Manchester United oznámil príchod ďalšej lukratívnej posily, ktorou sa stal arménsky kúzelník z BVB, Henrikh Mkhitaryan. Dohodu len pred chvíľou oficiálne potvrdil aj web BVB.

V lete 2013 potrebovala Borussia schopnú náhradu za Maria Gotzeho a Kloppovi sa zapáčil ťahúň ukrajinského Šachtaru. Vtedy 24 ročný „Miky“ potreboval na aklimatizáciu istý čas, no postupom času ukázal neuveriteľný talent. Ofenzívny univerzál dokáže nastúpiť prakticky na akejkoľvek ofenzívnej pozícií a neraz bola možnosť sledovať ho na poste defenzívneho štítu. Za Dortmund odohral miláčik publika rovných 140 zápasov, v ktorých sa dokázal podieľať až na 90 góloch.

Ako sa uplynulá sezóna blížila ku koncu, narastali špekulácie o odchode hviezdneho Arménca, ktorého zmluva bola platná do roku 2017 a podľa zdrojov podpis nového kontraktu odmietal. Do úvahy prichádzalo trio britských gigantov a to Chelsea, Manchester United a Arsenal Londýn. Bitku o ofenzívnu hviezdu posilu nakoniec vyhral Jose Mourinho, ktorý ziskom Mkhitaryana doviedol na Old Trafford už tretiu výraznú posilu.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu bolo dokončiť tento obchod veľmi, veľmi náročné. Manchester nám urobil lukratívnu ponuku, ak by sme ju odmietli, Miky by nás v roku 2017 opustil ako voľný hráč a jeho zotrvanie u nás by sme len naťahovali. Prajeme mu v Premier League a v Európskej lige veľa šťastia a ďakujeme mu za všetkom, potvrdil v oficiálnom vyjadrení aj generálny riaditeľ BVB, Hans-Joachim Watzke.

Kluby prestupovú čiastku nezverejnili, no portál transfermarkt.de uvádza astronomických 42 miliónov eur.