Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (2.7.)

sobota, 2. júl 2016 13:11 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (2.7.)
Správy dňa z Euro 2016 (2.7.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Neskutočný Wales

Futbalisti Walesu pokračujú v písaní histórie. Včera otočili nepriaznivý vývoj zápasu s Belgickom, zvíťazili 3:1 a postúpili do semifinále Euro 2016, kde narazia na Portugalsko. Pre britskú krajinu ide o prvý postup do semifinále veľkého turnaja v celej histórii.

Allen je optimista

Spokojný bol bez pochýb po zápase stredopoliar Walesu Joe Allen, ktorý prehlásil, že ak chce niekto zastaviť reprezentáciu Drakov, musí predviesť špeciálny výkon. Faktom je, že Walesania sú dva zápasy od titulu majstrov Európy. (goal.com)

Coleman žiaril šťastím

Šťastím žiaril hlavný tréner Walesu Chris Coleman, ktorý ocenil predovšetkým fakt, že sa jeho zverenci nevzdali ani po presnom zásahu Radju Nainggolana a naďalej predvádzali svoju hru. Odmenou im za to bolo vyrovnanie ešte v prvom polčase a postupové dva góly v druhej polovici hry. (goal.com)

Wilmots priznal chyby

Kormidelník Belgicka Marc Wilmots priznal, že jeho tím urobil proti Walesu až príliš veľa chýb, a keďže k ním došlo v takejto fáze turnaja, nemožno sa čudovať, že favorizovaní Belgičania vo Francúzsku končia. (goal.com)

Talianska sa bojí každý

Útočník talianskej reprezentácie Alessandro Florenzi prehlásil, že súčasného Talianska sa obáva každý súper. Dnes tím Antonia Conteho v bitke o semifinále vyzve majstrov sveta z Nemecka. Uvidíme tak reprízu zápasu z roku 2012, kedy sa oba celky stretli v semifinále a ďalej putovalo Taliansko po historickom výkone Balotelliho. (goal.com)

Ozil ako Ronaldo

Stredopoliar nemeckej reprezentácie Mesut Ozil v rozhovore pre médiá povedal, že mu v záverečných fázach turnaja vo Francúzsku motivácia rozhodne nechýba, práve naopak. Záložník Arsenalu je vraj taký ambiciózny ako kapitán portugalskej reprezentácie Cristiano Ronaldo. (goal.com)