Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (28.6.)

utorok, 28. jún 2016 12:53 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z Euro 2016 (28.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (28.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Koniec jednej éry

Nadvláda španielskeho futbalu v Európe sa skončila. Obhajcovia titulu si vylámali zuby na zverencoch Antonia Conteho z Talianska. „Squadra azzurra“ zdolala Španielsko 2:0 a po vyradení úradujúcich šampiónov kontinentu sa tentoraz v štvrťfinále budú snažiť o vyradenie úradujúcich majstrov sveta z Nemecka.  

Islandský sen pokračuje

Islanďania dokázali nečakane poraziť veľkého favorita z Anglicka a po výhre 2:1 v osemfinále postupujú do štvrťfinále. Skóre zápasu otvoril Rooney po premenenom pokutovom kope, no maličký a húževnatý národ to nezlomilo a maličká krajina zhruba s 330 000 obyvateľmi sa radí medzi osem najlepších futbalových tímov Európy!

Rooney sa hanbí, no končiť nechce

Po anglickom fiasku s Islandom sa začalo špekulovať o možnosti, že Wayne Rooney napodobní Lionela Messiho a taktiež ukončí reprezentačnú kariéru. Nestane sa tak. Opora Manchestru United sa nechala počuť, že v prípade, že o neho bude záujem, veľmi rád si oblečie najcennejší dres aj v blížiacej sa kvalifikácii na MS 2018. Prehru s Islandom komentoval len veľmi stručne, keď povedal, že celý tím sa za to môže len hanbiť.

Totálna bezradnosť a poníženie Anglicka

The Sun okomentoval nevýrazný výkon Angličanov v osemfinále jasne: „Národná katastrofa. Totálna bezradnosť, nemohúcnosť, poníženie, chýbajúce srdce... Vyhral lepší tím.

Prvé následky prehry Anglicka

Lodivod anglickej futbalovej reprezentácie na ME 2016 Roy Hodgson sa rozhodol ukončiť svoje 4 a polročné pôsobenie pri národnom tíme Albiónu. Po neúspešnom osemfinálovom súboji s Islandom sa 68-ročný kouč rozhodol rezignovať vo svojej funkcii a dodal, že je hrdý na to, čo dosiahol s Anglickom, no mrzí ho ako to na Eure skončilo. Také veci sa ale podľa slov bývalého trénera Liverpoolu či West Bromwichu stávajú.

Potencionálny nový kouč Anglicka

Podľa dostupných informácií by sa novými trénermi anglickej futbalovej reprezentácie mohol stať kouč anglickej „21ky“ Gareth Southgate. V hre sú údajne aj Gary Neville a Eddie Howe.

Program štvrťfinále ME 2016

Po včerajších dvoch osemfinálových súbojoch poznáme program štvrťfinále ME 2016:
30. jún, 21:00 hod: Poľsko – Portugalsko
1. júl, 21:00 hod: Wales – Belgicko
2. júl, 21:00 hod: Nemecko – Taliansko
3. júl, 21:00 hod: Francúzsko – Island