Main Content

Čepelová postúpila do 2. kola Wimbledonu!

pondelok, 27. jún 2016 16:05 | Autor: TASR

Čepelová postúpila do 2. kola Wimbledonu!
Čepelová postúpila do 2. kola Wimbledonu! | zdroj: © TASR

Wimbledon 27. júna (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V úvodnom kole si v pozícii kvalifikantky poradila s Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou 7:5, 7:5. Juhoameričanke odplatila vlaňajšiu prehru z trávy v Birminghame, kde uhrala iba dva gemy. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi vlaňajšou wimbledonskou finalistkou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou a Taliankou Camilou Giorgiovou.

Čepelová hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Duqueová-Marinová s pribúdajúcimi minútami čoraz viac začala využívať bekhendový slajz, otočila z 2:4 na 5:4 a pri podaní Čepelovej mala k dispozícii setbal. Slovenka ho však odvrátila a šnúrou troch gemov získala prvý set vo svoj prospech. V druhom dejstve prehrávala Čepelová 3:5, potom však získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup do 2. kola. Vlani na úvod senzačne vyradila bývalú svetovú dvojku Rumunku Simonu Halepovú. Jej wimbledonským maximom je zatiaľ 3. kolo z roku 2012.

Čepelová bola po úspešnom vstupe do turnaja spokojná. "Som rada, že som zvládla zápas prvého kola. Vlani som s Kolumbijčankou prehrala na tráve 1:6, 1:6. Mala som z nej rešpekt. Vedela som však, že to bol prijateľný žreb, mohla som dostať aj ťažšiu súperku. Nepríjemná situácia bola, keď som pri setbale súperky otáčala, a aj v druhom sete som otáčala z 3:5. V kvalifikácii som sa cítila výborne, zaspomínala som na to, keď som sa z kvalifikácie prebojovala až do tretieho kola. To bola naozaj príjemná spomienka. Teraz som v štyroch zápasoch nestratila ani set! Na tráve sa mi hrá dobre, už v juniorskom veku som ju mala rada, aj keď som vtedy nedosiahla výrazné výsledky. Medzi ženami sa mi hralo lepšie, ale juniorské turnaje mi v tom pomohli," povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Čepelovej tréner Martin Zathurecký sedel v závere setov ako na ihlách. "Kolumbijčanka potvrdila, že je na tráve výborná. Nedávno uhrala semifinále na Malorke a aj proti Janke hrala výborný tenis, s nepríjemným slajzom. Ale na Janke bolo vidieť, že z vydarenej kvalifikácie si do hlavného turnaja preniesla sebavedomie, keď otáčala pri setbale zahrala najlepšie lopty v zápase. Aj v druhom sete prehrávala 3:5 a dokázala vystupňovať svoj výkon. V hlave mala tri víťazné zápasy z kvalifikácie a to zohralo rolu. Ak by v druhom kole hrala Janka proti Muguruzovej, iste by si uvedomila, že už v kariére vyhrala aj nad svetovou jednotkou a dvojkou. Určite sa favorizovanej súperky nezľakne. Tráva mojej zverenke sedí, hrá na nej pestro, aj takýto zápas považujem za otvorený," povedal pre stz.sk.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 7:5, 7:5