Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Nitra po výbornom výkone vyrovnala stav série proti Bystrici

štvrtok, 18. marec 2010 20:13 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Nitra po výbornom výkone vyrovnala stav série proti Bystrici
Extraliga - štvrťfinále: Nitra po výbornom výkone vyrovnala stav série proti Bystrici | zdroj: SITA

V druhom zápase Nitry na domácom ľade predviedli domáci vynikajúci výkon a vyrovnali stav série proti favorizovanej Banskej Bystrici na 2:2.

HK K Cero Nitra - HC’05 Banská Bystrica 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) - stav série 2:2

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 4. Gráčik (M. Štefanka, Vlk), 6. M. Kováčik (M. Slovák), 37. M. Kováčik (M. Slovák, Širokovs), 44. T. Chrenko (M. Slovák) - 29. Tománek (Frühauf)
Vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: Pardavý (B. Bystrica) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák - Valach, Gašparík, 3825 divákov


Domáci od úvodných minút pôsobili ako pokropení živou vodou a do svojho súpera sa pustili s vervou. Petríka v bránke Banskej Bystrice načal v štvrtej minúte Gráčik, keď prestrčil puk za bránkovú čiaru v neprehľadnej situácii - 1:0. Pri vylúčení Bira mali domáci o dve minúty neskôr presilovku, ktorú využili zásluhou Kováčika, ktorý sa pred bránkoviskom hostí najlepšie zorientoval - 2:0. Na vzniknutú situáciu hostia reagovali oddychovým časom, po ktorom vyrovnali hru. Po góle volala najmä šanca Bulíka, ktorého spoza bránky ideálne našiel Tománek. Dobré tempo hry vydržalo do konca prvej časti, no skóre sa už nezmenilo. Prostredná perióda patrila hosťom. Do veľkej šance poslal Pardavý peknou prihrávkou Bulíka, no ten ani v druhom súboji s brankárom Lakosilom neuspel. V 29. minúte sa hostia dočkali kontaktného gólu. O bleskové využitie presilovky sa postaral Tománek, keď bekhendom dorazil tvrdú strelu Frühaufa - 2:1. Upokojujúci gól mal nachystaný Kováčik. Pre svoj druhý zásah v stretnutí si nakorčuľoval na prihrávku na modrú čiaru a po krátkom úniku mieril presne k ľavej žrdi - 3:1. V druhej časti ešte zaujal zákrok Pardavého na Ručkaya v strednom pásme, po ktorom kapitán hostí dostal osobný trest za napadnutie. Tretia tretina sa niesla v euforickej, no i nervóznej atmosfére. O nitrianskom víťazstve rozhodol gól Chrenka zo 44. minúty. Domáci center zakončil únik dvoch na jedného presne nad lapačku Petríka - 4:1. Vzápätí mohol ten istý hráč pridať aj piaty gól. Prečíslenie troch na dvoch po prihrávke Salijiho zakončil len do betónu Petríka, ktorý sa stihol presunúť. Výborný zápas, ktorý mal všetko, čo by duelu play-off nemalo chýbať, pokračoval aj napriek jasnému skóre dobrým tempom. Do konca tretej tretiny však už gól nepadol a domáci vyrovnali stav série na 2:2.