Main Content

Marco Verratti: „Rád by som opäť hral pod Ancelottim“

piatok, 24. jún 2016 09:01 | Autor: Timotej Gašper

Marco Verratti: „Rád by som opäť hral pod Ancelottim“
Marco Verratti: „Rád by som opäť hral pod Ancelottim“ | zdroj: © TASR

Portál ESPNFC.com prišiel len pred pár dňami so zaujímavou správou, podľa ktorej chce hviezdny záložník Parížu Saint-Germain Marco Verratti znovu spolupracovať s jeho bývalým trénerom a novým koučom Bayernu Mníchov, Carlom Ancelottim.

V nedávnom rozhovore pre Sky Sports Italia mladý záložník netajil svoju náklonnosť k trénerovi Ancelottimu, čím samozrejme rozprúdil mnoho špekulácií. Talentovaný stredopoliar začal svoju futbalovú cestu v rodnej Pescare. Ešte ako tínedžer začal obliekať dres prvého tímu „Delfínov“, v ktorom odohral spolu 77 duelov. Po vlne perfektných výkonov si jeho nevídaný talent všimol krajan a veľký futbalový mág- Carlo Ancelotti.

Verratti sa tak v júli 2012 stal jedným z prvých „revolucionárov“ v Parku Princov, kde reprezentoval mladú krv. Pri menách ako Ibra, Motta či Thiago Silva sa počas štyroch sezón stal z Marca prvotriedny defenzívny štít a napevno si vybojoval miesto v základnej zostave.

Viac než 150 zápasov za PSG, mnoho trofejí a hlavne neuveriteľný potenciál sú v 23 rokoch pre Verattiho skvelou pomôckou na ceste ďalej. Aj keď kontrakt hviezdneho Taliana končí až v lete 2020, po nedávnom vyjadrení však neskysol úsmev len fanúšikom PSG.

„Stretol som sa s Ancelottim a poprial mu všetko dobré v novom pôsobisku. Veľmi rád by som sním opäť pracoval, napríklad aj v národnom tíme. Myslím si, že by bol pre Taliansko skvelou voľbou.“

„Všetci hráči naň majú skvelé spomienky. Je to naozaj veľký človek s veľkým srdcom. Nikdy nič nehovorí len tak, dokáže veľa naučiť o živote a vždy mám pocit, akoby ma dokonale poznal,“ pokračoval Marco v interview pre Sky Sports Italia.

Zároveň mladík dodal, že kontrakt s PSG by rád dodržal a bol by otvorený aj vylepšenej zmluve, ktorá ho po návrate zo zranenia a opätovných spoľahlivých výkonoch určite neminie. V prípade, že Bayern napokon opustí jeden z dvojice Thiago & Javi Martínez, bude potencionálny prestup Verattiho do bavorskej metropoly ešte pravdepodobnejší.

zdroj: ESPNFC.com