Main Content

VIDEO: Poznáme prvého semifinalistu Copa America. Zápas Peru - Kolumbia rozhodli až penalty

sobota, 18. jún 2016 08:05 | Autor: TASR

VIDEO: Poznáme prvého semifinalistu Copa America. Zápas Peru - Kolumbia rozhodli až penalty
VIDEO: Poznáme prvého semifinalistu Copa America. Zápas Peru - Kolumbia rozhodli až penalty | zdroj: © TASR

East Rutherford 18. júna (TASR) - Futbalisti Kolumbie postúpili do semifinále Copa America. V noci na sobotu zdolali v druhom štvrťfinále Peru 4:2 po rozstrele zo značky pokutového kopu. V boji o finále nastúpia zverenci Joseho Pekermana proti úspešnejšiemu z dvojice Mexiko - Čile.

Kolumbijčania mali blízko ku gólu v prvom polčase, ale strela ich kapitána Jamesa Rodrigueza opečiatkovala len žrď brány súpera. V nadstavenom čase druhého polčasu mohol strhnúť výhru a postup na peruánsku stranu Christian Ramos, jeho hlavičku však zlikvidoval brankár David Ospina.

Ten bol napokon hrdinom stretnutia, ktoré na MetLife Stadium v East Rutherforde, New Jersey sledovalo 79.194 divákov. V tretej sérii rozstrelu zo značky 11 m zneškodnil pokus Miguela Trauca a Kolumbia bola vo výhode. Po Dayrovi Morenovi, ktorý zvýšil na 4:2, nasledoval Christian Cueva, ten však bránu prestrelil a postup medzi elitnú štvorku mohla oslavovať Kolumbia. "Myslím, že sme hrali dobre. Škoda, že sa nám nepodarilo streliť gól už v riadnom hracom čase, ušetrili by sme si nervy. Teraz sa už budeme sústrediť na semifinále. Stále sú veci, ktoré môžeme zlepšiť," povedal po zápase novinárom brankár Ospina, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v londýnskom Arsenale.

 

Copa America - štvrťfinále:

Peru - Kolumbia 0:0, 2:4 po rozstrele z 11m

rozhodoval: Loustau (Arg.), 79.194 divákov