Main Content

Prestup Ibrahimoviča: Bayern Mníchov, štvrtá liga a hra s novinármi

štvrtok, 16. jún 2016 11:20 | Autor: Timotej Gašper

Prestup Ibrahimoviča: Bayern Mníchov, štvrtá liga a hra s novinármi
Prestup Ibrahimoviča: Bayern Mníchov, štvrtá liga a hra s novinármi | zdroj: © TASR

Keby sa kontroverzný Švéd rozhodol prestúpiť do Bayernu, bol by z toho nepochybne prestup roka. Nemecký portál Bild dokonca vidí po posledných udalostiach túto situáciu veľmi reálne.

Hra s novinármi

Carlo Ancelotti je naozaj tréner svetových kvalít a najlepší, s akým som kedy pracoval. Dokáže si držať v mužstve poriadok a vie z hráčov dostať to najlepšie. Sme veľmi dobrí priatelia a stále sme v kontakte.“

Týchto pár pre niekoho bezvýznamných viet rozprúdilo mnoho špekulácií a všetky mali jediný záver - Ibrahimovičov prestup do Mníchova. Švédska hrajúca legenda sa po rokoch v Paríži rozhodla nepredĺžiť s úradujúcim francúzskym majstrom zmluvu kvôli túžbe po novej výzve. 34 ročný útočník, ktorý aktuálne reprezentuje svoju vlasť na Euro 2016, však stále odmieta prezradiť meno svojho nového zamestnávateľa a rôznymi vyhláseniami akoby sa snažil novinárov skôr zmiasť. Možno aj pre jeho zlé vzťahy so žurnalistami. „Ja som podľa teba gay? Príď do môjho domu s tvojou krásnou sestrou a veľmi rýchlo ti ukážem kto je tu gay,“ povedal kedysi jednému z nich.

Hviezdny zakončovateľ vo svojej veľmi bohatej kariére vystriedal už 3 z 5 najlepších európskych líg. Ostáva mu už „len“ anglická Premier League a nemecká Bundesliga. Práve s klubmi zo spomenutých súťaží je Ibrahimovič spájaný najviac, no u človeka typu Zlatan jeden nikdy nevie.

„Kedy prezradím svoj nový klub? Neviem, zatiaľ veľmi rád čítam vaše výmysly a rozprávky. Keď už toho budem mať dosť, potom sa to určite dozviete,“ povedal na nedávnej tlačovej konferencii počas Eura.

Manchester United v nevýhode

Podľa zahraničných médií bol posledné týždne k Zlatanovmu zisku najbližšie Manchester United. Fakt, že „Red Devils“ od leta povedie Ibrov dobrý kamarát Mourinho však pravdepodobne nebude dostačujúci vzhľadom na to, že „nosatý“ Švéd túži po triumfe v Lige majstrov, ktorú si však na Old Trafford v nasledujúcej sezóne nezahrájú. Na klubovej úrovni vyhral Zlatan takmer všetko, no stále mu vo vitríne chýba „ušatá trofej“, na ktorej zisk už nemá veľa času.

Najnovšie je však bývalý hráč Juventusu či Barcelony veľmi blízko senzačnému prestupu do Allianz Areny. Nemecká najvyššia liga možno nemá tak veľkú prestíž ako britská Premier League, no sila Bayernu a opätovná spolupráca s Ancelottim môže v Ibrovom rozhodnutí zahrať veľkú rolu. „Die Rotten“ majú káder preplnený hviezdami a nemecký futbal je v posledných rokoch dobrou zmesou fyzickej aj technickej náročnosti, v ktorej je Ibrahimovič jeden z najlepších.

Problém Lewandowski

Ak by sa ale predsa len Zlatan rozhodol pre Bayern, v ceste by mu stál kvalitný dvojslovný problém menom Robert Lewandowski. Poľský kanonier je od Ibru podstatne mladší a po tejto sezóne je nepochybne v životnej forme. „Lewy“ v uplynulom ročníku zvládol v 34.kolách Bundesligy streliť úžasných 30 gólov a celé Poľsko naň spolieha na prebiehajúcom európskom šampionáte. Bývalý zakončovateľ Dortmundu je však spájaný s Realom Madrid. Najprv to boli len dohady, ktoré vedenie Bayernu aj sám Robert odmietol, no teraz je podľa hlavne španielskych médií Lewandowski blízko podpisu zmluvy s Pusinkami.

Prestup poľského reprezentanta do Realu je však podľa odborníkov skôr nereálny, preto sa zároveň spochybňuje príchod Ibrahimoviča do FC Bayern. „Don Carlo“ je ale známy trénerský mág, ktorý aj nemožné situácie dokáže vyriešiť s nadhľadom a tak, aby bol každý spokojný. Zlatan je typ hráča, ktorému stačí do šestnástky poslať dobrú loptu a potom už ukáže svoj dar od Boha, ktorý už dlhé roky dokazoval v Juventuse, Interi Miláno, Barcelone, AC Miláno a naposledy v PSG. V Mníchove sa o kvalitné asistencie starajú veličiny ako Douglas Costa, Mario Gotze či Kingsley Coman, ktorí by švédskemu velikánovi určite dali možnosť ukázať jeho nestarnúce kvality.

Stopa v 4. lige alebo v USA?

Celosvetové médiá vidia Ibrahimoviča v Manchestri alebo v Mníchove, no situácia sa môže napokon vyvinúť úplne inak. Niektoré zdroje dokonca vravia o odchode z Európy a prestupu do Los Angeles Galaxy, no o služby 34-ročného útočníka sa tiež zaujíma 4.ligový nemecký Rot-Weiss Oberhausen, ktorého majiteľ láka švédsku legendu do jeho klubu s ponukou, že z neho urobia tamojšieho kráľa a všetci sa mu poddajú.

Zlatan počas leta plánuje podpísať zmluvu v poradí už s deviatym klubom v kariére a vzhľadom na jeho vek si bude musieť poriadne premyslieť, kde bude v minimálne nasledujúcej sezóne predvádzať svoj „Zlatan-style“.