Main Content

OFICIÁLNE: Miralem Pjanič podpísal s Juventusom päťročný kontrakt

utorok, 14. jún 2016 10:01 | Autor: Jakub Vaverka

OFICIÁLNE: Miralem Pjanič podpísal s Juventusom päťročný kontrakt
OFICIÁLNE: Miralem Pjanič podpísal s Juventusom päťročný kontrakt | zdroj: © TASR

Prvú letnú posilu hlási aj taliansky šampión Juventus Turín. Počas budúcej sezóny uvidíme v bielo-čierno drese Starej Dámy reprezentanta Bosny a Hercegoviny Miralema Pjaniča, ktorý prichádza na Juventus Stadium z AS Rím.

Včera ráno sa objavili na viacerých weboch informácie, že sa Miralem Pjanič nachádza v Turíne, kde by mal absolvovať lekársku prehliadku pred prestupom do Juventusu. Poobede už bol transfer Bosniaka oficiálny. Stará Dáma zaplatí tretiemu tímu uplynulej sezóny, AS Rím, 32 miliónov eur. Pjanič podpísal na Juventus Stadium päťročný kontrakt.

26- ročný stredopoliar neskrýval po prestupe do Juventusu obrovskú radosť. Jeho slová cituje portál Goal.com: „Vždy bolo náročné nastupovať proti tak skvelému tímu, tak obrovskému klubu. Na tomto štadióne je iná atmosféra ako na ostatných v Taliansku. Je to nádherný štadión.“

O Pjaniča, ktorý v uplynulom ročníku skóroval 10 gólov v 33 zápasoch, bol veľký interes aj v anglickej Premier League, v súvislosti s týmto Bosniakom sa spomínala aj Barcelona. Pjanič si nakoniec vybral Juventus, ktorý by v nasledujúcej sezóne rád výraznejšie prerazil v Lige majstrov.

Pjanič patril v AS Rím medzi najväčšie hviezdy, no o jeho možnom odchode sa špekulovalo už dlhšie obdobie. Prestupový boj nakoniec vyhral majster Serie A:  „Keď sme hrali proti Juventusu, vždy sme očakávali ťažký zápas. Som potešený, že budem teraz dres Juventusu nosiť ja. Verím, že budem pokračovať v nastolených výkonoch a spoločne si užijeme veľa úspechov. Chcem urobiť fanúšikov Juventusu šťastnými. Verím, že budem mať na ihrisku veľa dôvodov na oslavy. Dúfam, že spoločne budeme vyhrávať. Forza Juve!“