Main Content

Chelsea blízko k zisku mladého Taliana

pondelok, 13. jún 2016 12:55 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea blízko k zisku mladého Taliana
Chelsea blízko k zisku mladého Taliana | zdroj: © TASR

Antonio Conte od leta prevezme londýnsky veľkoklub a plánuje viacero zmien v kádri. Obmenou by mala prejsť hlavne záloha, do ktorej Conte plánuje okrem iného priviesť aj mladú nádej Juventusu Turín.

Stefano Sturaro je odchovancom janovského FC, no od leta 2014 oblieka dres „Starej dámy“ z Turína. Stále ešte len 23 ročný stredopoliar vyniká svojim prehľadom na ihrisku a tiež univerzálnosťou hry dopredu aj dozadu, čo z neho robí nielen v Juventuse, ale aj v talianskej reprezentácii platnú posilu.

Počas celej kariéry v A-tíme Juventusu odohral Sturaro len chabých 43 zápasov, čo určite nieje postačujúca štatistika. Mladík je technicky aj fyzicky zdatný, čo mu otvára dvere do všetkých prestížnych futbalových líg. Naposledy sa oň začala zaujímať Chelsea, ktorú už o pár týždňov bude trénovať aktuálny kouč talianskej reprezentácie. Antonio Conte sa o Stefana nezaujíma len tak náhodou, pretože jeho kvalitné výkony si všíma už dlhšie a aj preto mladíka vzal na EURO 2016, kde bude mať šancu sa ukázať.

Mladá nádej Juventusu však nebola Conteho prvou voľbou. Chelse totižto dlho pozorovala Belgičana Nainggolana, ktorý ale predsa len pravdepodobne zotrvá v kádri AS Rím aj budúcu sezónu.

Väčšina kritikov odsudzuje Sturara v Chelsea len na lavičku, no hovorí sa, že spoluprácu s Mourinhom by rád obnovil Nemanja Matič, ktorý by v prípade odchodu z Chelsea prepustil Sturarovi hernú pozíciu.

Stefano Sturaro je každopádne plný potenciálu, čo si uvedomuje nielen Conte, ale aj súčasný tréner Juventusu, Allegri. Vzhľadom na situáciu talianskeho reprezentanta by sa jeho cena mohla pohybovať od 15 do 20 miliónov eur. Prestupom do Anglicka by Stefano urobil veľký krok vo svojej kariére, no Stamford Bridge naň môže byť ešte priveľa.