Main Content

Francúzsko - Rumunsko 2:1, hrdina zápasu Payet: „Kopec stresu a tlaku"

sobota, 11. jún 2016 01:05 | Autor: TASR

Francúzsko - Rumunsko 2:1, hrdina zápasu Payet: „Kopec stresu a tlaku"
Francúzsko - Rumunsko 2:1, hrdina zápasu Payet: „Kopec stresu a tlaku" | zdroj: © TASR

Saint-Denis 10. júna (TASR) - Francúzska futbalová reprezentácia otvorila v piatok domáce majstrovstvá Európy víťazstvom 2:1 nad Rumunskom.

Úvodný zápas turnaja sa hral na parížskom predmestí Saint-Denis a priniesol zaujímavý futbal s vynikajúcim individuálnym výkonom Dimitri Payeta, autora víťazného gólu i prihrávky na prvý zásah šampionátu.

Druhý zápas A-skupiny odohrajú Albánci so Švajčiarmi v sobotu o 15.00 v Lens. Francúzi sa v druhom kole základných skupín stretnú v stredu o 21.00 v Marseille s Albánskom, o tri hodiny skôr sa v Paríži odohrá duel Rumunsko - Švajčiarsko.

 

A-skupina - 1. kolo:

Francúzsko - Rumunsko 2:1 (0:0)

Góly: 57. Giroud, 89. Payet - 65. Stancu (11m), rozhodovali: Kassai - Ring, Tóth (všetci Maď), ŽK: Giroud - Chiriches, Rat, Popa, 80.100 divákov (vypredané).

Francúzsko: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Pogba (77. Martial), Kante, Matuidi - Griezmann (66. Coman), Giroud, Payet (90.+1 Sissoko)

Rumunsko: Tatarusanu - Sapunaru, Grigore, Chiriches, Rat - Stanciu (72. Chipciu), Hoban, Pintilii - Popa (82. Torje), Stancu - Andone (61. Albec)

Hlasy (dpa, ap, apa):

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Mali sme problém zbaviť sa jarma očakávania verejnosti. Nervozita bola veľká a proti Rumunom sa hrá ťažko, navyše prvý zápas je vždy zložitá situácia. Ale snažili sme sa a prišla odmena."

Dimitri Payet, útočník Francúzska: "Bol tam kopec stresu a tlaku. Keby by niekto takto predpovedal priebeh zápasu, neuveril by som mu. Na začiatku sme boli trochu neistí a trvalo to, kým sme sa dostali do hry, ale chvalabohu to máme úspešne za sebou."

Anghel Iordanescu, tréner Rumunska: "Odohrali sme dobrý zápas, lebo nám vyšiel štart. Škoda, že sme to nevyužili aj na úvodný gól, to by úplne zmenilo charakter zápasu. V našom výkone boli pozitívne momenty, ale aj ťažšie chvíle."

Vlad Chiriches, obranca Rumunska: "Chýbal nám kúsok šťastia. Neboli sme ďaleko od výsledku 1:1. Treba však uznať, že Francúzi majú silný tím a napokon nás zdolali."