Main Content

Pozrite sa, ako by mohla vyzerať zostava Manchestru United pod Mourinhom

streda, 8. jún 2016 14:25 | Autor: Timotej Gašper

Pozrite sa, ako by mohla vyzerať zostava Manchestru United pod Mourinhom
Pozrite sa, ako by mohla vyzerať zostava Manchestru United pod Mourinhom | zdroj: © TASR

Už onedlho začne kádru Manchestru United šéfovať nový tréner. Jose Mourinho má v pláne ráznu prestavbu kádra a ak by sa všetky špekulácie nakoniec splnili, „Red Devils“ by mohli do novej sezóny nastúpiť vo veľmi zaujímavej zostave.

S príchodom Joseho Mourinha si vedenie ale aj fanúšikovia Manchestru United sľubujú začiatok akejsi novej éry. „The Special One“ je známy svojim kvalitným a prepracovaným herným systémom, ktorý by na Old Trafford mohol konečne priniesť úspechy.

Portugalský kouč je podľa médií pripravený viesť veľkú „Game of transfers“, ktorá ale okrem príchodu nových hviezd znamená aj odchod viacerých hráčov. Čo sa týka brankárskej jednotky, medzi troma žrďami by naďalej mal hviezdiť David de Gea, ktorý aj napriek lanáreniu od Realu Madrid chce (vraj) ostať v Manchestri. Obranná rada by mala ostať takmer neporušená, no Mourinho v nej istotne ráta aj s Lukeom Shawom, ktorý takmer celý minulú ročník strávil na maródke. Veľkou vzpruhou by mal byť potencionálny príchod stopéra Erica Baillyho, ktorý aktuálne oblieka dres Villarrealu.

Najvýraznejšou obmenou by mala prejsť záloha. Futbalovo pokročilý vek pomaly trápi Michaela Carricka ale aj Bastiho Schweinsteigera, ktorých Mourinho do svojich plánov príliš neberie. Kufre si pomaly môžu začať baliť aj Španieli Ander Herrera s Juanom Matom, ktorých by malo nahradiť duo Miralem Pjanić a Andre Gomes. Obaja menovaní patria medzi elitu na svojom poste, no ich príchod môže United stáť viac, než by si ktokoľvek myslel.

Ofenzíva v Mourinhovom podaní býva vždy veľmi zaujímavá a nie príliš efektívna, čoby sa v jeho novom pôsobisku mohlo zmeniť. Podľa posledných informácií sa chystá predaj nadhodnoteného Memphisa Depaya a tiež Antonia Valenciu.

Naopak do AON Training Complexu by mohol konečne zavítať velikán Zlatan Ibrahimović, ktorý média a verejnosť dokonale naťahuje s vyzradením svojho nového zamestnávateľa.

Vzhľadom na popularitu Premier League a dobrý vzťah s Mourinhom sa Ibrov príchod očakáva už čoskoro, no u kontroverzného Švéda jeden nikdy nevie. Mourinho sa tiež teší na spoluprácu s mladými strelami Rashfordom a Martialom, ktorí by spolu so Zlatanom vytvorili smrtiace trio.