Main Content

James musí opustiť Real Madrid. Hernan Gomez kvôli nemu kritizuje Zidana!

utorok, 7. jún 2016 13:16 | Autor: Timotej Gašper

James musí opustiť Real Madrid. Hernan Gomez kvôli nemu kritizuje Zidana!
James musí opustiť Real Madrid. Hernan Gomez kvôli nemu kritizuje Zidana! | zdroj: © TASR

Bývalý tréner Kolumbie sa v nedávnom rozhovore tvrdo obul do Jamesovej situácie a 24-ročnej hviezde radí okamžitý odchod z Madridu.

Kolumbíjsky reprezentant sa do výraznejšieho povedomia dostal v argentínskom Banfielde, odkiaľ ale v roku 2010 prestúpil do FC Porto. Počas troch sezón na Estadio Dragao sa James vypracoval medzi najväčšie objavy futbalového sveta a jeho technické parádičky zaujali každého pozorovateľa. Keď sa AS Monako v roku 2013 opäť chystalo dobiť Ligue 1, káder naliaty ruskými miliónmi posilnili hráči ako Falcao, Moutinho ale aj James Rodriguez. Vtedy 21-ročnému talentu sa u „Kniežat“ darilo na výbornú a svojimi výkonmi si vypýtal aj miestenku do národného tímu Kolumbie na MS 2014 v Brazílií.

Počínanie ofenzívneho mága na záverečnom turnaji dopadlo natoľko dobre, že sa oň prihlásil veľký Real Madrid a kolumbíjsky stredopoliar si balil kufre. Monako sa pred náročnou sezónou Jamesa vzdať nechcelo, no pusinky zaň neotáľali ponúknuť 75 miliónov eur, na čo s radosťou pristúpili.

Aktuálne končí James v Reale druhú sezónu, ktorá preňho dopadla rozpačito. Aj keď na klubovej úrovni dosiahol spolu s celým tímom jedenástu trofej Ligy majstrov, po osobnej stránke to nebola vôbec výnimočná sezóna. Po príchode nového trénera Zinedina Zidana si Rodriguez pomaly musel zvyknúť viac na lavičku náhradníkov ako na hraciu plochu. „Zizou“ uprednostnil záložnú trojicu v zložení Kroos-Casemiro-Modrić a James poväčšine slúži len ako „20-minútový“ hráč.

Táto situácia určite nieje pre 24-ročného Jamesa prívetivá. Rodriguezov bývalý reprezentačný tréner, Hernan Gomez, sa v rozhovore pre WIN Sports otvorene vyjadroval nielen o hernej situácií hviezdy Kolumbie, ale taktiež o Reale Madrid.

„Dám Jamesovi jednu radu. Okamžite by mal opustiť Real Madrid a odísť do iného tímu, kde si ho budu vážiť. Ukázalo sa, že tréner v Reale ho tam sám nechce!“

Rozzúrený Gomez pokračoval: „Rodriguez je futbalista svetovej triedy. Je špeciálny a v Kolumbii je obrovským idolom. My všetci ho chceme vidieť opäť hrať celé zápasy, ale to najskôr musí odísť z Madridu, pretože jeho „boss“ mu to nedopraje!“

Ostré vyjadrenia Hernana Gomeza rozprúdili búrlivú debatu o Jamesovej situácií, ktorá nateraz ale ostáva v pokoji a ďalší posun sa očakáva po ukončení turnaja Copa America, kde James opäť háji s kapitánskou páskou farby „Los Cafeteros“. Medzi úhlavných rivalov o jeho podpis sa hlásia Bayern Mníchov, PSG ale tiež Chelsea Londýn.