Main Content

Ovečkinovci išli za futbalom k Petržalčanom

pondelok, 16. máj 2011 19:45 | Autor: Matej Dedinský

Ovečkinovci išli za futbalom k Petržalčanom
Ovečkinovci išli za futbalom k Petržalčanom | zdroj: foto: FC Petržalka 1898

Futbal je fenomén i relax, ktorému nepovedia nie ani zverenci ruského kouča Slavu Bykova. Počas vrcholiaceho hokejového šampionátu prekvapili ruskí reprezentanti futbalistov Petržalky 1898 na svojom vlastnom trávniku. Rusko pripravilo pre čierno-biely tím milú spomienku. Zhovárali sme sa o tom s hráčom Radoslavom Augustínom.

Ruskí hokejisti si prišli do Bratislavy zahrať okrem hokejového šampionátu aj futbal. Pred štvrťfinálovým duelom proti Kanade si Bykovovi zverenci naordinovali oddychovú „kopanú“. Ňou prekvapili futbalistov FC Petržalka 1898, ktorí sa na ihrisko práve vracali z obeda. „Ešte ráno sa trénovalo. Potom sme odišli do hotela, aby sme sa najedli. Keď sme sa vracali, zbadali sme ruský autobus, ktorý bol pristavený na našom parkovisku. Z ihriska bolo počuť hluk a videli sme kompletnú ruskú „zbornú“ na čele s Ovečkinom a Kovaľčukom,“ vysvetľuje pre Šport7 petržalský hráč Radoslav Augustín a dodáva: "Hrali tam, kde sme pred hodinou trénovali my. Samozrejme, že to bol obrovský zážitok. Vidieť tieto hviezdy, hrajúce futbal, keď o pár kilometrov ďalej vrcholí hokejový šampionát. Bavili sa ním.“

Obnažený Arťuchin naháňal strach aj na ihrisku

Na štadióne Rapidu si vytvorila ruská družina dve mužstvá. „Aby sa rozlíšili medzi sebou, polovica tímu mala dole tričká. Bol medzi nimi aj Arťuchin. So svojou horou svalov vyzeral ozrutne. Nie náhodou naháňa strach aj na ľade. Nakoniec sme sa odfotili s Ovečkinom. Nepochybne to bola pre nás veľmi milá spomienka,“ priznáva Rado Augustín.