Main Content

Nezabúdajme na Réwaya, píšu montrealskí novinári. Poukazujú aj na jeho konkurenciu

pondelok, 30. máj 2016 15:24 | Autor: Dávid Lech

Nezabúdajme na Réwaya, píšu montrealskí novinári. Poukazujú aj na jeho konkurenciu
Nezabúdajme na Réwaya, píšu montrealskí novinári. Poukazujú aj na jeho konkurenciu | zdroj: © TASR

Montrealský web habseyesontheprize.com sa po podpise zmluvy Martina Réwaya s organizáciou Canadiens viackrát v článkoch zmienil o slovenskom hráčovi. Tentoraz sa meno 21-ročného hokejistu skloňovalo v článku o 3 veciach, ktoré by mal klub vylepšiť v budúcej sezóne.

Okrem trénerskej otázky a zníženého počtu zranení by podľa novinárov na webe habseyesontheprize.com mohli pomôcť Montrealu Canadiens v zlepšení výkonov aj „mladé pušky.“ „Nezabúdajme na prospekty Canadiens v sezóne 2016/2017. S nedávnym podpisom Martina Réwaya Canadiens pridali do tímu ďalšieho talentovaného útočníka, ktorý sa bude na tréningovom kempe biť o miesto v zostave. Mohol by sa pridať k hráčom ako Daniel Carr a Sven Andrighetto,“ narážal kanadský portál na úspešné začlenenie  sa mladých hráčov do zostavy „Habs.“

Daniel Carr odohral vlani v prvom tíme 23 duelov s bilanciou 6+3, Švajčiar Andrighetto nastúpil do 44 duelov, v ktorých pozbieral 17 kanadských bodov (7+10). Kanadský web zároveň vymenoval tri ďalšie mená, ktoré by mohli byť pre slovenského útočníka najväčšou konkurenciou v boji o miestenku v prvom tíme NHL.

1. Michael McCarron

V roku 2013 si ho Montreal Canadiens vybral na drafte v prvom kole z celkovej 25. pozície. Tento rok fyzicky dobre stavaný útočník (195 centimetrov, 108 kilogramov) dostal šancu v dvadsiatich stretnutiach NHL, v ktorých si na konto pripísal dva body za bilanciu 1+1. 21-ročný hokejista má veľký potenciál, no okrem neho sa o stále presťahovanie sa do prvého tímu budú snažiť ďalšie desiatky mladých talentov „Habs.“

2. Artturi Lehkonen

Jeden z najväčších talentov organizácie. 20-ročný Fín posledné štyri roky strávil v najvyššej fínskej a švédskej súťaži. Vlani hájil farby švédskej Frölundy, odkiaľ odišiel do zámoria biť sa o miesto v prvom tíme NHL. Vedenie klubu s ním podpísalo nováčikovskú zmluvu a mnohí ho už teraz vnímajú ako súčasť súpisky kanadského tímu.

3. Charles Hudon

Celým menom Charles Simard-Hudon bol draftovaný v roku 2012 v piatom kole z celkovej 122. pozície. Kanadský útočník je tvorivým hráčom, ktorý sa môže popýšiť taktiež veľmi kvalitnou strelou. V uplynulom ročníku v AHL pozbieral v 67 dueloch 53 bodov a pri troch štartoch v drese Montrealu Canadiens zaznamenal dva body za asistencie.

Možno očakávať, že všetci hráči budú najskôr dozrievať na farme v AHL, no nemožno vylúčiť ani možnosť, že sa niektorí hráči na základe výborných výkonov v príprave prebojujú do zámorskej profiligy.