Main Content

Výborné, Cibulková je už v 3. kole dvojhry na Roland Garros

štvrtok, 26. máj 2016 16:05 | Autor: TASR

Výborné, Cibulková je už v 3. kole dvojhry na Roland Garros
Výborné, Cibulková je už v 3. kole dvojhry na Roland Garros | zdroj: © TASR

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

V druhom kole si ako nasadená dvadsaťdvojka poradila s mladou Chorvátkou Anou Konjuhovou 6:4, 3:6, 6:0. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti dvanástej nasadenej Španielke Carle Suarezovej Navarrovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:1, na antuke sa ešte nestretli. Vlani slovenská jednotka vo francúzskej metropole neštartovala pre zranenie achilovky, jej maximom je semifinále z roku 2009.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Konjuhovou, keď trikrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Chorvátka v ďalších minútach striasla zo seba nervozitu, znížila na 4:5, no koncovka patrila Cibulkovej, ktorá pri servise Konjuhovej premenila v poradí deviaty setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Konjuhová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cibulková síce vyrovnala na 2:2, no potom dvakrát stratila podania a Konjuhová si vynútila tretí set. Pred jeho začiatkom sa Cibulková dokázala dobre skoncentrovať, našla správny herný rytmus a súperke uštedrila "kanára". Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Paríži už istú prémiu 102.000 eur pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (22-SR) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 3:6, 6:0