Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Banská Bystrica zvíťazila v Nitre 0:3, vedie v sérií 1:2

streda, 17. marec 2010 19:35 | Autor: TASR

Nitra nezvládla v domácom prostredí tretí zápas štvrťfinálovej série proti Banskej Bystrici. Po víťazstve 0:3 vedú hostia z Bystrice 1:2 na zápasy, zajtra pokračuje séria opäť na ľade Nitry aj v priamom prenose na STV3.

HK K Cero Nitra - HC’05 Banská Bystrica 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) - stav série 1:2 pre B. Bystricu

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 23. Drotár (Bambúch, Ľ. Sabol), 49. Ľ. Sabol (Padělek, Dian), 58. Pardavý (Ľ. Sabol).
Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: Kolba (B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kubuš, Rudý - Bednár, Snášel, 4389 divákov

Zápas v búrlivej atmosfére začali obaja súperi v rýchlom tempe a odštartovala ho presilovka hostí, no tú "barani" nevyužili. Domáci pohrozili dobrými príležitosťami v polovici prvej časti, no Kováčik prestrelil bránku a Kmečovu strelu švihom zmaril brankár Petrík efektným "semaforom." V 12. min sa pred odkrytou bránkou Lakosila neskoro zorientoval Bulík a o dve minúty neskôr na to domácu svätyňu vo výbornej pozícii medzi kruhmi prestrelil Bauer. V závere prvej časti sa Petrík vyznamenal po strele Širokovsa a aj preto odchádzali mužstvá do kabín za nerozhodného stavu. Domáci hrali nervózne a dobre forčekujúci hostia do vedeli využiť.

Z dobrého napádania Bystričania vyťažili aj úvodný gól. V 23. min domáci obrancovia stratili puk a po tom, čo Bambúchovu strelu Lakosil neudržal, nemal Drotár problém dopraviť puk do bránky. Po ďalšej chybe domácich, tentoraz Špeldovej, mohol v polovici zápasu zvýšiť náskok hostí Češík, avšak proti bola efektná Lakosilova lapačka.

Na začiatku tretej tretiny mali domáci presilovku, no v nej ich mohol potrestať Pardavý, v brejku však bekhendom Lakosila neprekonal. Druhého gólu sa hostia dočkali v 49. minúte. Po strele Paděleka sa k dorážke dostal nekrytý Sabol a pridal dôležitý druhý gól. Domáci sa v závere snažili čosi s výsledkom spraviť. Nepresadili sa však ani v presilovkách a v jednej z nich naopak inkasovali. V 57. minúte sa hostia pri početnej výhode odhodlali k hre bez brankára, no presná strela Pardavého definitívne rozhodla o bystrickom víťazstve.