Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Slovanisti sa ujali vedenia v sérií so Zvolenom

streda, 17. marec 2010 19:30 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Slovanisti sa ujali vedenia v sérií so Zvolenom
Extraliga - štvrťfinále: Slovanisti sa ujali vedenia v sérií so Zvolenom | zdroj: SITA

Hokejisti bratislavského Slovanu sa po dnešnom víťazstve 1:4 nad Zvolenom ujali vedenia v tejto štvrťfinálovej sérií. Ďalší zápas sa hrá už zajtra opäť na zvolenskom ľade.

HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) - stav série 1:2 pre Slovan

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 58. P. Pucher (L. Čierny, M. Chovan) - 4. Sersen (Vaic, Lažo), 25. Kuľha (Hujsa, Vaic), 42. Lažo (Lipianský, Vaic), 59. Lipiansky (Lažo, Vaic)
Vylúčení: 8:13 na 2 min, navyše: Sersen (Slovan) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Grečko - Junek, Šefčík, 4010 divákov

Slovan začal zostra. Na domácich vybehol hneď od úvodných minút. V 59. sekunde po chybe zvolenskej obrany išiel Hujsa sám na Laca, ale domáci gólman sa nenechal prekonať. Rovnako zachraňoval situáciu aj v 3. min pri šanci Skokana z bezprostrednej blízkosti. Gólom neskončilo ani sólo domáceho Šimurdu v oslabení. Vzápätí prišiel trest, keď sa v 4. min v presilovke presadil strelou od modrej čiary Sersen. O minútu neskôr mohlo byť už 0:2, ak by sa Richard Huna presadil zoči-voči Lacovi. Na opačnej strane napodobnil slovanistu Milan Jurík. Domáci hráči potom nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, bol to viac boj ako kombinačný hokej, hostia vyčkávali na svoju šancu a nepúšťali domácich do akcií.

Vyrovnanie mal na hokejke v 23. min Juraško, keď v presilovej hre mohol poslať puk do odkrytej bránky, avšak ležiaci Konrád v poslednej chvíli zastavil puk lapačkou. Hostia v 25. min ťažili zo zlého striedania Zvolena, do prečíslenia sa dostali Hujsa s Kuľhom a pre druhého menovaného nebol problém z pravej strany skórovať. Po polovici stretnutia mohol znížiť v presilovke Pucher, na strane Slovana sa zase dobre črtalo prečíslenie Laža s Lipianskym. Šancí nebolo veľa, hostia hrali umne zozadu a oba tímy málo strieľali na bránku súpera.

V 42. min dal definitívny úder Zvolenčanom Lažo, keď brankár Laco vyrazil puk po Lipianskeho strele z ľavej strany a autor gólu sa nemýlil na pravej strane. Zvolenčania mohli vykresať iskru nádeje, ak by v presilovke Pucher zblízka bekhendom prekonal Konráda a neskôr aj voľný Juraško. Domáci hokejisti nevyužili ani 70-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Až v 58. min sa v početnej výhode presadil P. Pucher, keď tečoval puk, ktorý poslal pred bránku od modrej čiary L. Čierny. Dráma sa však nekonala, pretože o minútu neskôr v rozhodenej obrane úradovali Vaic, Lažo a strelec gólu Lipiansky, ktorý zdvihol puk ponad ležiaceho zvolenského brankára.