Main Content

Ibrahimovič vie, kde bude pokračovať

nedeľa, 15. máj 2016 13:55 | Autor: Timotej Gašper

Ibrahimovič vie, kde bude pokračovať
Ibrahimovič vie, kde bude pokračovať | zdroj: © TASR

Ako je známe, hviezdny útočník Zlatan Ibrahimovič nepredĺžil zmluvu s PSG a čoskoro sa tak stane voľným hráčom. Podľa jeho slov je však už jasné, ktorý klub ho v lete získa.

Prišiel som ako kráľ. Odchádzam ako legenda.“ Týmito slovami sa Ibra rozlúčil s Parkom Princov a vo svojom poslednom ligovom vystúpení ešte stihol pridať dva presné zásahy. Zlatan sa vo Francúzsku stal ikonou a v drese PSG prelomil mnoho rekordov. V 178 vystúpeniach za „Les Parisiens“ dokázal streliť 152 gólov a k tomu pridal aj 60 asistencií. Po štyroch rokoch v Paríží Ibra opäť mení klub, no tentokrát sa už neočakáva vysoká prestupová čiastka, nakoľko sa z „nosáňa“ stane voľný hráč. Za 15 rokoch vystriedal švédsky reprezentant už osem klubov na vysokej úrovni a od tohto leta to bude už deviata zastávka v bohatej kariére kontroverzného Švéda.

V posledných týždňoch bol Zlatan Ibrahimovič spájaný hneď s niekoľkými klubmi, no na čelo sa dostávajú Manchester United, AC Miláno a tiež LA Galaxy.

Anglický velikán sa spomínal hlavne vtedy, kedy svetom lietali špekulácie o už takmer istej dohode medzi United a Josém Mourinhom. Doteraz však nie je známe, či sa na Old Trafforde nakoniec bude meniť tréner a tak pomaly utíchajú aj správy o Ibrovom odchode k „Red Devils.

AC Miláno už dávno nieje tým talianskym gigantom, akým bývalo pred rokmi, vtedy aj s Ibrahimovičom v kádri. Milánsky klub padol a počas sezóny ho musel opustiť aj tréner Siniša Mihajlovič. AC si na budúci rok nezahrá ani v pohárovej Európe, čo by mohlo pre Zlatana byť zlomové. Švédsky útočník sa napriek veku 34 rokov stále cíti viac než fit a teda je otázne, či by zakotvil v stroskotanej lodi menom AC Miláno.

Prestup do MLS nevyzerá až tak zle. Zámorská futbalová liga každým mesiacom naberá na kvalite a už dlhšiu dobu sa do nej hrnie množstvo kvalitných vyslúžilcov, ale aj mladých hviezd. Jedným z najlepších zámorských klubov je nepochybne LA Galaxy. Klub, v ktorom dávnejšie pôsobil aj David Beckham je aktuálne domovom pre hviezdy ako Steven Gerrard, Robbie Keane, Ashley Cole, Giovani Dos Santos či Nigel de Jong. Dobrou správou je, že Ibrahimovič by sa tam určite nestratil. Major League Soccer síce nepúta tak veľa pozornosti ako Európa, no pre 34 ročného Ibru by to mohlo byť pekné miesto, kde ukončiť dlhú a hlavne úspešnú kariéru.

Koniec koncov, sám Zlatan už vie, kde budu nasledovať jeho kroky. „Už viem, kde bude hrať v budúcej sezóne! Zatiaľ to ale nechcem zverejňovať,“ povedal Švéd pre beIN Sports.