Main Content

Analýza 37. kola Premier League: Nedeľňajší program

nedeľa, 15. máj 2011 11:29 | Autor: Sport7 sk

Analýza 37. kola Premier League: Nedeľňajší program
Analýza 37. kola Premier League: Nedeľňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Anglická Premier League pozná po sobotňajších zápasoch 37. kola svojho víťaza. Stal sa nim po 19-tý krát v histórií anglickej súťaže Manchester United, ktorý týmto triumfom prekonal dlhodobý rekord FC Liverpool (18). Prinášame vám analýzu k dnešným zápasom.

Chelsea - Newcastle

O majstrovi je rozhodnuté! Manchester United získal v Blackburne bod, potrebný na zisk majstrovského titulu, za remízu 1:1. Chelsea však poľaviť v zápase na Stamford Bridge proti Newcastlu nemôže, aby jej nakoniec neušlo aj druhé miesto.

Prípadným víťazstvom v nedeľňajšom zápase by si naopak 2.miesto zabezpečila už pred posledným 38.kolom. The Blues nebudú mať s Newcastle podľa nás najmenšie problémy, posledných 6 zápasov na domácom trávniku vyhrali, zdolali také tímy ako Manchester United, Manchester City, či Tottenham. O výsledku by mohlo byť rozhodnuté už po prvom polčase. Hosťom bude v zápase chýbať kanonier Kevin Nolan, The Magpies v poslednom čase vonku príliš neoslňujú, aj keď dva úspešné výlety do Londýna už absolvovali, zvíťazili vo West Hame a aj na trávniku Arsenalu! Počas tejto sezóny dokonca zvíťazili aj na Stamford Bridge, v zápase Ligového pohára tu triumfovali 4:3 a Chelsea predčasne musela opustiť súťaž. Aj uplynulú sezónu vydolovali u obhajcu titulu bezgólovú remízu, takže hostia prídu v sebovedomej nálade, podceňovať ich nemožno. V tipe na tento zápas máme jasno, Chelsea svojho súpera jasne prevalcuje, od úvodnej minúty pôjde za víťazstvom.

Náš tip: víťazstvo Chelsea v prvom polčase, víťazstvo Chelsea pri handicape 0:1

Arsenal - Aston Villa

Gunners sa svojou neskúsenosťou sami pripravili o možnosť bojovať o majstrovský titul až do konca súťaže, veď z posledných troch vystúpení u súperov získali len jediný bod, remizovali u Spurs, prehrali v Boltone a naposledy aj v Stoke. Nič platné im nebolo ani domáce víťazstvo 1:0 nad, už čerstvým majstrom, Manchestrom United. Arsene Wenger vie, kde sú slabiny jeho tímu a sľubuje, že cez letnú prestávku mužstvo pripraví lepšie, aby bolo schopné nielen bojovať, ale aj získať majstrovský titul.

Slabinou Gunners je hlavne brankársky post a stopérske miesto. Arsenal zápas s Villanmi vypustiť nemôže, pretože následkom toho by mohol prísť o tretie miesto, zaručujúce priamu účasť v budúcoročnej edícii Champions League. Na chrbát mu dýcha Manchester City, ktorý zaostáva len o 2 body a čaká na zakopnutie svojho konkurenta. Arsenal na Emirates Stadium proti Aston Ville nezaváha, potvrdí víťazstvo z prvého vzájomného duelu vo Villa Parku v pomere 4:2. Hostia sú už zachránení, v posledných troch zápasoch nevyhrali, manažér Houllier im na lavičke viditeľne chýba.

Náš tip: víťazstvo Arsenalu


Birmingham - Fulham

Na prvý pohľad neatraktívne stretnutie, ale domácim futbalistom ide stále o "život." Birmingham má rovnaký počet bodov, ako pod čiarou nachádzajúci sa Blackpool, ale zápas s Fulhamom pred sebou. Hráči Fulhamu sa v uplynulom kole nestačili čudovať, čo s nimi na ich vlastnom trávniku robili futbalisti FC Liverpool. Po 30.minútach hry bolo 3:0 v prospech hostí, nakoniec sa gólová prestrelka skončila výsledkom 5:2 pre The Reds.

Do pozornosti dávame fakt, že Fulham až 9 zápasov vonku remizoval, ich defenzívu je zložité prekonať, s čím môžu mať domáci aj v tomto prípade problémy. Fans na St.Andrews videli druhý najnižší počet gólov zo všetkých účastníkov Premier League (39), menej gólov videli len v Ewood Parku (36). V tomto stretnutí by sme upradnostnili tip na počet gólov v zápase.

Náš tip: remíza, UNDER 2,5

Liverpool - Tottenham

The Reds sú vo fantastickej forme, čo potvrdili víťazstvom vo Fulhame pomerom 5:2. Na domácom Anfield Road sú počas celej sezóny presvedčiví, zdolali tu od marca tohto roku Manchester United (3-1), Manchester City (3-0), Birmingham (5-0) a Newcastle (3-0). Na druhej strane Spurs to v poslednom čase príliš u súperov nejde, hlavne od ich vypadnutia z Champions League, z posledných 5 vystúpení vonku získali len 2 body za remízy vo Wolves a Wigane. Spurs sa poslednými výkonmi pripravili aj o miesto zaručujúce účasť v Europa League, na ktorom ich vystriedal práve FC Liverpool. The Reds majú pred svojim súperom dvojbodový náskok, víťazstvom by si miestenku v pohárovej Európe definitívne zabezpečili. Zverenci Kennyho Dalglisha majú do zápasov výborný štart, čo potvrdili aj vo Fulhame, po 30.minútach viedli 3:0. Aj v tomto súboji sa hrá o veľa, pre nás je jasným favoritom domáci klub.

Náš tip: víťazstvo Liverpoolu

Wigan - West Ham

Súboj, takzvaný "slepého s jednookým," už bude zrejme len formalitou. Predposledný Wigan hostí posledný West Ham, dva najslabšie kluby tohto ročníka sa stretnú na DW Stadium. Wigan by už len teoreticky mohol Premier League zachrániť a nie je to len v jeho rukách. Do zostavý hostí sa po štvorzápasovej absencii kvôli zraneniu vráti Scott Parker, ktorý bol ocenený titulom hráča roka. Práve on by mohol do plachiet hostí priniesť pozitívny vietor. West Ham sa z víťazstva netešil v 8 po sebe idúcich zápasoch, Wigan "len" v troch. Podľa uvedených faktov je zápas z pohľadu konečného výsledku otvorený, v prvom vzájomnom dueli zvíťazili Hammers 3:1, aj v tomto prípade sa mierne prikláňame na ich stranu.

Náš tip: víťazstvo West Hamu