Main Content

Šéf Leicestru City odmenil celý káder špeciálnym darčekom

piatok, 13. máj 2016 13:38 | Autor: Timotej Gašper

Šéf Leicestru City odmenil celý káder špeciálnym darčekom
Šéf Leicestru City odmenil celý káder špeciálnym darčekom | zdroj: © TASR

Rozprávkový príbeh „The Foxes“ zaujal celý futbalový svet. Z neznámych hráčov sa stali hviezdy a na svete len málokto nepozná meno Claudio Ranieri. Za úžasnú sezónu sa hráčom poďakoval aj thajský majiteľ klubu, a to naozaj špeciálne.

Hrdinovia z King Power Stadium sa len pred rokom ledva zachránili v najvyššej anglickej súťaži, no dnes sú už istí majstri Premier League. Na začiatku sezóny sa búrlivo diskutovalo, ktorý z „Big Four“ opäť ovládne anglický trón a „nejakému“ Leicestru nikto nevenoval ani štipku pozornosti. „The Foxes“ však dokázali nemožné a svojim príbehom ukázali, že peniaze niesu vo futbale všetko.

Leicester City doteraz bol malým a skromným tradičným anglickým klubom, no teraz sa životy jeho hráčov a vedenia otočili hore nohami. Thajský majiteľ Vichai Srivaddhanaprabha sa každému hráčovi „Líšok“ odmenil pekným mercedesom triedy B. Tridsať kusov týchto nemeckých vozidiel stáli majiteľa klubu niečo vyše 1 milióna libier, čo je však vzhľadom na posezónne príjmy Leicestru zanedbateľná čiastka. Thajčan Srivaddhanaprabha však neurobil takýto štedrý krok po prvý krát. Začiatkom apríla tohto roka dal Vichai ako znak vernosti fanúšikom na zápase proti Southamptonu zdarma pivo a šišky.

Thajský milionár svojim hráčom nedaroval autá z dôvodu núdze. Veď napríklad bombardér Leicestru, Jamie Vardy, sa preváža na Bentley Continental, ktoré stojí 170 tisíc libier. Nejde však o hodnotu či luxus áut, ale o veľkorysosť majiteľa klubu.

Po poďakovaní za historickú sezónu formou 32 tisícového Mercedesu čaká majiteľa klubu ešte jedna veľmi dôležitá úloha a to udržať na King Power Stadium najväčšie hviezdy z kádru. Vardy, Mahrez a N´Golo Kanté patria medzi veľmi horúcich ašpirantov na prestup, no nielen fanúšikovia Lestru, ale hlavne vedenie dúfa, že sa toto hviezdne trio ukáže v modro-bielom drese Leicestru aj na začiatku novej sezóny.