Main Content

Mauro Icardi na lane anglických veľkoklubov

utorok, 10. máj 2016 09:20 | Autor: Timotej Gašper

Mauro Icardi na lane anglických veľkoklubov
Mauro Icardi na lane anglických veľkoklubov | zdroj: © TASR

Argentínsky talent a opora Interu Miláno prežíva vskutku slušnú sezónu, čo by mu už čoskoro mohlo pomôcť k prestupu do Premier League, kde sa oň chystajú pobiť rovno tri kluby.

Icardi sa narodil v argentínskom Santa Fé, no má tiež talianske občianstvo. Ako 15 ročného ho do svojich radov stiahla FC Barcelona, kde mladý útočník dokopy strávil tri roky, no do prvého tímu sa nikdy nedostal. Po odchode z La Masie sa Mauro usadil v Sampdorii Janov, kde dokázal v 34 dueloch nastrieľať 26 gólov, čo samozrejme neostalo bez odozvy. V lete 2013 si ho vyhliadol milánsky Inter, kde napokon vtedy ešte len 19 ročný zakončovateľ prestúpil za 13 mil. eur.

V drese „Nerazzurri“ sa Icardi počas 3 rokov vypracoval na jedného z najobávanejších hráčov ligy a na San Sire prebral aj kapitánsku pásku. Počas minulej sezóny sa dokonca stal s 22 gólmi najlepším strelcom Serie A, čo sa mu však v tomto ročníku už nepodarí. 34 zápasov a 16 gólov je štatistika, ktorá určite nieje zlá, no pre talianske médiá môže znamenať kľudne aj úpadok formy.

Podľa posledných správ britského plátku Mirror je pravdepodobné, že už počas nasledujúceho leta kapitán s číslom 9 loď menom Inter Miláno opustí a naberie smer Premier League. Najprv sa spomínal len tohto sezónny skokan West Ham United, no v minulých dňoch sa do boja zapojili aj Arsenal Londýn s Manchestrom United. Najhorúcejším kandidátom na Icardiho podpis ale stále ostávajú „Kladivári“, ktorí by však museli zaplatiť hodnotu Maurovej výkupnej klauzuly, ktorá činí 28,6 milióna libier.

Tréner Slaven Bilić chce od novej sezóny začať s „The Hammers“ novú éru a nadviazať aj na túto vcelku úspešnú sezónu, v ktorej sa ešte jeho zverenci budú tvrdo biť o miestenky do pohárovej Európy.