Main Content

Ohlasy z táborov Prievizde a Komárna po finále

nedeľa, 8. máj 2016 12:05 | Autor: TASR

Ohlasy z táborov Prievizde a Komárna po finále
Ohlasy z táborov Prievizde a Komárna po finále | zdroj: © TASR

Prievidza 8. mája (TASR) – Basketbalisti BC Prievidza prehrali zo všetkých súťažných zápasov sezóny 2015/2016 doma len raz.

Výhodu domáceho prostredia využili naplno aj vo finálovom súboji proti MBK Rieker Com-therm Komárno, po najlepšom výkone v sérii zvíťazili  v piatom zápase 101:79 a radosť zo šiesteho titulu v klubovej histórii tak mohla naplno vypuknúť.

Len úvodnú štvrtinu dokázalo Komárno držať krok s domácimi hráčmi. "My sme chceli iba zabojovať, nič iné nám už nezostávalo. Bohužiaľ to nevyšlo, boli na nás lepšie pripravení a môžu vďaka tomu oslavovať," vyjadril sklamanie z prehry komárňanský krídelník Roman Vido. Do zápasu vstúpili oba tímy s obrovským nasadením, akcie sa prelievali zo strany na stranu a po väčšinu prvej štvrtiny to bol vyrovnaný basketbal.

Zmena tónu zápasu prišla na prelome prvej a druhej 10-minútovky, ktorú domáci "baníci" ovládli šnúrou 14:0. "Trošku sme sa na začiatku pomalšie rozbiehali, čo sa však očakávalo. Myslím si, že sme celý zápas mali pod kontrolou. Nedovolili sme im, aby sa nám v zápase priblížili. Snažili sa, za čo im chcem prejaviť rešpekt. Ak však mám byť úprimný, tak tu nedokázal takmer nikto mať šancu počas celého priebehu sezóny. Prehrali sme len raz, čo nie je náhoda. Zaslúžili sme si výhru," povedal pre TASR prievidzský krídelník Marko Batina.

Prievidza zatlačila touto bodovou sériou na Komárno, hostia začali razom robiť priveľké množstvo chýb a až pričasto strácali loptu, čo umožnilo zverencom Miljana Čuroviča odskočiť do komfortnejšieho náskoku ešte pred záverom prvého polčasu. "Asi nie je čo hodnotiť, Prievidza si opäť, ako v každom domácom zápase urobila náskok. Hrali výborne. Ťažko sa niečo hovorí, gratulujem Prievidzi, zaslúžila si to. Vyhrali 4:1, neprehrali doma celú sezónu," netajil sklamanie Vido.

Kým v prvom polčase dokázali "obuvníci" ako-tak držať s Prievidzou krok, tak druhý polčas bol jasne v réžii domáceho tímu. "Nebudem klamať, finálová séria sa nevyvíjala podľa mojich predstáv. Prievidza však hrala výborne, celú sériu boli výborne koučovaní. Odviedli dobrú prácu, my sme sa však tiež hrali dobre. Nemáme zvesené hlavy, nik totiž neočakával, že sa dostaneme až takto ďaleko. Sme šťastní, že sme si opäť mohli zahrať finále," prezentoval svoj názor na finálovú sériu pivot Komárna P.J. Alawoya.

Záverečná štvrtina sa niesla v duchu dohrávania, domáci hráči predviedli niekoľko exhibičných akcií a v samotnom závere dal tréner Čurovič príležitosť aj mladíkom, ktorí tak mohli plnými dúškami nasať atmosféru zo zisku titulu. "Je to úžasné, neopísateľný pocit. Som veľmi rád, že sme to dotiahli do takéhoto úspešného konca," netajil radosť 17-ročný hráč Prievidze Jakub Kádaši. Po jednoznačnom výsledku 101:79 prepukli v prievidzskej Niké aréne zaslúžené oslavy šiestej majstrovskej hviezdy v histórii klubu. "Publikum v Prievidzi je úžasné, som veľmi vďačný, že týchto fanúšikov máme. Boli našim šiestym hráčom na ihrisku," poďakoval emotívne fanúšikom Batina.

Na tróne slovenského mužského basketbalu sa po sezóne 2015/2016 vymenili mená na prvých dvoch pozíciách. Prievidza dokázala ustáť tlak, z vicemajstrovskej pozície sa posunula na miesto úradujúceho šampióna a Komárno opäť predčilo všetky papierové predpoklady, s takmer totožným kádrom ako v majstrovskej sezóne dokráčali až k zisku strieborných medailí.